log in op Mijn Witte Paard

HWP 10 op avontuur naar Kudelstaart

De laatste competitiewedstrijd van HWP 10 tegen C.C. Aalsmeer 2 vond plaats in het dorpscentrum van Kudelstaart. Een mooi dorpje ten oosten van Aalsmeer, gelegen aan de Westeinde plas. Het was een mooi ritje in de avondzon langs ’t water. Wel een smal weggetje...

In dorpscentrum was het druk; er werd bingo gespeeld en de FNV hielp fiscusanalfabete Kudelstaarters  met het invullen van de belastingpapieren. De schaakclub moest derhalve uitwijken naar de kleine zaal. Maar ruimte genoeg voor ons om de laatste kans op een overwinning in de derde klasse H te pakken.

Invaller Jan Schaap zette de toon door een goede remise tegen Rob van Haaften op bord 6. Op bord 5 speelde Charles Hensen een gedegen partij tot hij een onverwachte “migraine” aanval kreeg en de partij verloor. Charles vertelde mij dat hij last van z’n ogen had en op dat moment niet goed kon zien. Hij nam nog even rust en ging daarna voortijdig met Jan Schaap naar huis. De terugtocht werd echter een barre tocht langs het smalle weggetje.

Charles liet mij later weten dat er méér aan de hand was geweest dan een migraineaanval en dat hij na een bezoek aan de huisdokter de volgende dag in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Laten we hopen dat de problemen meevallen en dat Charles weer gauw het gewone leven kan oppakken.
Zonder deze wetenschap ging de wedstrijd gewoon door, maar zonder glorie. Uri Lavy, Dim Langman en ikzelf moesten buigen voor de Aalsmeerse overmacht. Alleen invaller Arnaud Bom remiseerde in een partij waarin hij zelf “eigenlijk” méér uit had kunnen halen.

Uitslagen:
Martin van der Laan        Arnaud Bom            ½ - ½
Gerard Verlaan            Uri Lavy             1 - 0
Jan van Willigen        Dim Langman             1 – 0
Hans Pot            Theo Elstgeest             1 – 0
Arie van Dam            Charles Hensen              1 – 0
Rob van Haaften        Jan Schaap             1 – 0
SC Aalsmeer 2            HWP Haarlem 10         5 – 1

Reacties

Charles Hensen (11-04-17 20:27):
Ja dat was even schrikken, eerst een gevalletje blikschade wat het gevolg was van een gevalletje hersenschade. Hoop er weer gauw bovenop te zijn
Harry Lips (11-04-17 11:21):
Oei! Hopelijk gaat het weer goed met Charles. Als hij dit leest: Beterschap!

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.