English
log in op Mijn Witte Paard

Tjacko Bok NHSB-kampioen bij de G-jeugd

De 7-jarige Tjacko Bok is zondag in Zuid Scharwoude NHSB kampioen bij de G-jeugd geworden. Met dit geweldige resultaat plaatst hij zich uiteraard ook voor de Nationale Pupillendag in juni.

Zonder slag of stoot ging het echter niet. Tjacko begon het toernooi met een 0 tegen wat later bleek zijn grote concurrent Timo Elzinga van schaakvereniging Magnus. Maar daarna kwam hij goed op stoom en won de 6 overige partijen Omdat Timo een puntje liet liggen moest er een barrage aan te pas komen. Tjacko was het behendigst en zeker het snelst in de twee beslissende vluggertjes en werd daarmee de nieuwe kampioen.

Voor Isaac Visser waren 6 punten niet genoeg voor de titel. Ook hij verloor zijn eerste ronde partij en omdat KC-talent Quint de Jong na de winst op Isaac geen fout meer maakte, restte voor Isaac een eervolle tweede plaats. Waarschijnlijk ook voldoende voor een ticket voor de Nationale Pupillendag.
De derde HWP deelnemer Dhruv Breimer speelde ook een verdienstelijk toernooi en eindigde in de middenmoot.

Gelijktijdig met de jongste jeugd speelde ook de D-jeugd om de NHSB titel. Namens HWP speelde Jurriaan Boeren mee. Hij streed lang mee voor een plek in de top drie, maar door een nederlaag in ronde 8 werd hij wat teruggeworpen. Hij herpakte zich echter in de laatste ronde en eindigde daardoor toch op een keurige zesde plaats met 5,5 uit 9.

Reacties

Stephan Blaas (06-03-17 18:21):
Goed gedaan Tjacko!
Paul Tuijp (13-02-17 08:18):
Knappe prestaties hoor!
Is Tjacko toevallig familie van Benjamin?

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.