English
log in op Mijn Witte Paard

HWP behaalt zevende plaats op NK Snelschaak voor Clubteams

Een HWP-viertal bestaande uit Jaap de Jager, Indra Polak, Jan-Willem van Prooijen en Max Merbis deed mee aan het NK snelschaken voor clubteams, op 20 mei in Bunschoten. Met dit viertal kwamen we in de A-groep terecht: een gesloten groep met 12 teams, en dubbele rondes tegen elk team.

En Passant was de organiserende club, en anders dan in de tweede helft van de KNSB-competitie kwamen ze nu wel sterk op. Hun eerste team bestond uit 3 GMs aangevuld met IM Bosboom, en ook het tweede team had 3 titelhouders (waaronder Peng). De andere teams namen ook nog een kleine 20 titelhouders mee.

Dat we het tegen deze tegenstand zwaar zouden krijgen was op voorhand duidelijk. Jaap voelt zich wel thuis in dit gezelschap, en deed wat van hem verwacht werd, misschien wel meer. Zijn score van 15,5 uit 22 was goed voor de derde prijs op het eerste bord. Geen enkele tegenstander slaagde erin hem meer dan een punt te ontfutselen. En hij hield er een dikke 2470-TPR aan over.

De rest van het team deed z’n best maar speelde een bijrol: Indra en Max haalden 6 punten, Jan-Willem 7. Een enkel succesje was er wel: we wonnen een match van Voerendaal I (dat derde werd), GM Peng werd op een nul getrakteerd, IM Oscar Lemmens kreeg een mataanval over zich heen ingeleid met een moedig stukoffer en Indra hield FM Richard Vedder op remise. Eigenlijk was dat andersom: Vedder ging door zijn vlag én mat, en dan toch nog een halfje binnenhalen. Dat laat wel zien hoe handig die jongens zijn (en hoe moeilijk te verslaan).

En Passant I werd dus afgetekend winnaar en kon een paar ronden voor het einde al aan het bier. Met een andere uitslag hadden ze dat vast ook wel gedaan. Zo buitten ze het thuisvoordeel, ondersteund door de meer dan schappelijke drankprijs, maximaal uit. En ze zorgden voor een relaxte sfeer. De site van ChessResults geeft de gedetailleerde uitslagen.

Reacties

Adrie Pancras (30-05-17 17:54):
Op schaaksite staat een aardige impressie met onze helden; bijvoorbeeld vanaf 3:36 min. http://www.schaaksite.nl/2017/05/28/nk-snelschaken-clubteams-2017/
Adrie Pancras (25-05-17 12:04):
Bedankt Max voor het verslag. HWP 3 tot 5 hadden een teamuitje die dag op het Zandvoortse strand (bij Meijer) en volgden enthousiast jullie verrichtingen. Mooie prestatie van Jaap.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.