Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Boeiend middagje in het denksportcentrum

Paul Tuijp | | HWP KNSB 1 | 2 reacties

HWP I strijdt om klassebehoud. Tegen concurrent Wageningen slepen we voor de poorten van de hel een gelijkspel weg.

Over het wedstrijdverloop kunnen we kort zijn. Zij komen 4-0 voor, omstanders (en ik ook) denken aan een afslachting, maar zie daar, met enig fortuin komen we op 5-5.

Het verhaal achter het verhaal duurt langer en begint ver voor de wedstrijddag. Het verhaal van Aran is 10 dagen voorbereiding op Jan Timman, ‘’want hij speelt altijd op bord 1’’. Maar nu dus niet. De hele voorbereiding de mist in? Nee, dat ook weer niet, want Timman speelt alles, dus je kijkt ook naar alles. Hoe dan ook, na de opening reken ik op niets.

Het verhaal van Harmen begint thuis. Zijn dochter speelt mee in het Kennemer Open. Dus gezellig samen op pad spelen zij apart van elkaar een potje schaak. Na afloop weet Harmen niet te vertellen of zijn dochter ook heeft gewonnen. Nou ja.

Jaap heeft te maken met vertraging op de ring. Van Amsterdam. En als hij dan een kwartier later aanschuift ziet hij Jan Timman wachten. De Johan Cruijff van het schaak. Maar dan nog in leven natuurlijk. Die laat je natuurlijk niet wachten en als je dat dan toch overkomt gun je de Grote Meester het punt. En overigens kon Jan de Chardonnay en Shiraz-Pinotage zeer waarderen.

En als ik dan toch Johan noem, kom ik bij de partij tussen Juan en Yochanan. Beiden vernoemd naar Johan Cruijff denk ik. Verder gaat elke vergelijking mank. Das logisch.

Max is na zaterdag 2 april de man van 1 seconde. In een hectische tijdnoodfase gaat hij op de 40e zet even rustig van de stelling genieten. En met nog 1 seconde op de klok doet hij een niets verpestende zet. Best een belangrijke seconde als je even later een vol punt scoort.

Jan Willem is als eerste in het denksportcentrum. Hij moest even naar Brussel en vertrok dus ’s ochtends ook maar op tijd. Gelukkig komt hij veilig en op tijd aan.

Het verhaal van Indra ken ik niet. Normaal gesproken gaat hij mee eten en nu was hij in geen velden of wegen te bekennen.

En tenslotte het olijke trio Boelie, Pietje en Gijs. De hardloopmaatjes. In eetcafé Flores al het hoogste woord, maar ze waren nog niet klaar en lokten me mee naar café het Lange Heertje. Daar mochten we aanschuiven op een verjaardagsfeestje. Van twee gelukkigen die hun 30e verjaardag vierden. Wat daar verder gebeurde laat ik aan de verbeelding van de lezer over. Maar het was gezellig.

Op 23 april naar Leeuwarden voor de laatste wedstrijd. En we moeten winnen. Liefst met 6½ - 3½ , want dan zijn we veilig. Elke overwinning kan ons helpen, maar dan moeten we hopen dat de concurrentie  ook verliest. Spannend.

Persoonlijke uitslagen:
FM Aran Köhler (2185) – Kees Stap (2083)   1 – 0
GM Harmen Jonkman (2405) – FM Stefan Bekker (2316)   1 – 0
FM Jaap de Jager (2408) – GM Jan Timman (2543)   0 – 1
FM Bart Gijswijt (2312) – Erwin Oorebeek (2181)   1 – 0
Juan de Roda Husman (2217) – IM Yochanan Afek (2261)   0 – 1
Max Merbis (2176) – FM Erik van den Dikkenberg (2148)   1 – 0
Jan Willem van Prooijen (2144) – David van Eekhout (2196)   ½ - ½
Indra Polak (2105) – Jermo Kooijman (2176)   0 – 1
Collin Boelhouwer (2045) – Bert Torn (2126)   ½ - ½

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

  • Collin Boelhouwer
    Collin Boelhouwer
    03.04.2016
    Mooi verslag weer Paul. Alleen is Pieter van het scorebord gevallen.
  • Paul Tuijp
    Paul Tuijp
    03.04.2016
    Oeps.
    Pieter de Jager (2084) - IM Sander van Eijk (2385) 0 - 1