Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Het Eerste afgedroogd

| HWP KNSB 1 | 0 reacties

Een schamele twee bordpunten heeft het Eerste opgehaald in Meppel. En Meppel beschikte niet eens over GM Dennis de Vreugt.

Nu waren wij ook niet bepaald op volle oorlogssterkte. Jaap, Jan-Willem en Rob zaten alle drie in het buitenland. En drie invallers is wat veel van het goede, vooral als er achter het tweede ook niet veel mensen op zaterdag kunnen spelen. Gelukkig waren René en Jan bereid mee te doen. Uit arremoede ging ik zelf ook maar achter een bord zitten.

We kwamen nog op voorsprong. De tegenstander van Bart overzag een niet al te diepe wending en kon meteen opgeven. Dat ging met enig begrijpelijk rumoer gepaard. Vorig seizoen overkwam hem precies hetzelfde.
Daarna ging het hopeloos mis. De volgorde heb ik niet bij kunnen houden en wat zou het ook. Jans nijlpaard bleef steken in het moeras en Paul Lieverst bracht een pionoffer om tot de ontdekking te komen dat er een heel stuk bleef hangen. De overgebleven rommelkansen waren niet voldoende.
Mijn tegenstander speelde een weinig ambitieuze opening en na 10 zetten stond ik al plus 1. In plaats van een initiatiefrijke voortzetting koos ik voor een slappe consolidatie en ik liet me geruisloos wegdrukken.

De ander De Jager was voor het verrassingseffect op bord 1 gezet. Zijn spel was als vanouds agressief en gepointeerd, maar toen hij dacht te gaan oogsten vond zijn tegenstander nog een paar sterke resources en stortte het zo aardige bouwwerk volledig in.
Max speelde tegen de op papier sterkste Meppelaar. Daar was lang niets van te zien, maar naar eigen zeggen hielp Max zijn tegenstander flink in het zadel met een paar onnauwkeurigheden. Uiteindelijk ook geruisloos er af.

Er werden toch nog twee halfjes genoteerd. Indra speelde geen vlekkeloze partij, maar zijn tegenstander dus ook niet. Uiteindelijk bleek een toreneindspel remise.
Ook René behaalde dat resultaat, ondanks een ratingoverwicht van ruim 500 punten. René heeft de hele partij een plusje en in de slotstelling zeggen de engines dat hij nog steeds bijna +1 staat, maar hij kwam er niet doorheen.

Snel vergeten deze dag, want over minder dan 3 weken staan de mannen van Lonneker op de stoep. Ik hoop op revanchegevoelens.

Persoonlijke uitslagen:

Rienk vd Berg (2001) - Pieter de Jager (2071)   1 - 0
Bas de Boer (1611) - René Duchêne (2142)   ½ - ½
Roel Donker (2220) - Bart Gijswijt (2305)   0 - 1
Richard Berendsen (2296) - Max Merbis (2103)   1 - 0
Micha Jans (2092) - Indra Polak (2149)   ½ - ½
André Klomp (1885) - Paul Tuijp (1863)   1 - 0
Bart Davids (1975) - Paul Lieverst (2107)   1 - 0
Fokke Jonkman (2060) - Jan Burggraaf (2012)   1 - 0

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.