Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Het Eerste levert een puntje in

Paul Tuijp | | HWP KNSB 1 | 1 reactie

Philidor Leiden bezorgt HWP I het eerste verliespunt. Maar we staan nog wel een punt los.

Het was me het middagje wel in het Leidse denksportcentrum. Er viel een snelle nul te noteren bij Rob, die met een aardige combinatie een Pyrruspion won. Of een giftige pion. Hij verloor er namelijk een stuk en ook de partij mee.

Collin had niets uit de opening, kreeg een miniem plusje in het middenspel en toen hij een remiseaanbod afsloeg greep zijn tegenstander vreselijk mis en konden we de gelijkmaker noteren.
Niet heel veel later leek Jan Willem de problemen uit de opening te boven zijn gekomen, maar hij miste in opkomende tijdnood een niet te moeilijk schijnoffer en kon meteen inpakken.
Pieter maakte remise, net toen hij de problemen uit de opening te boven was gekomen, maar een nieuwe tegenvaller viel te noteren bij Juan. Ondanks goed spel en een langdurig overwicht ging er van alles mis in het verzilveren van het voordeel. Eerst een pion maar daarna een heel stuk en zo veel compensatie had hij niu ook weer niet.

Oeps. Winnen was nog wel mogelijk, maar dan moest alles de goed kant opvallen.
Bij Jaap kwam het goed. Het was wel weer uitermate boeiend om te volgen hoe hij zijn tegenstander met een krukloper (een slechte loper dus) opzadelde om met zijn witte paard de genadestoot uit te delen. Ik zou graag willen schrijven dat het leerzaam is en dat is het ongetwijfeld, maar ik kan me voornemen ook zo te willen spelen. Het zal me niet lukken.

Net zo min, dat ik de winst bij Bart nooit had gevonden. Met een pion minder, maar wel met een loperpaar hield hij de druk op zijn tegenstander. Toen deze van een vrijpion een door een pion gedekte vrijpion maakt had ik er wel geloof in, maar makkelijk was het nooit. Echt fraai gespeeld.

Bij 3,5-3,5 was het aan Max om de buit binnen te halen. Hij heeft lang beter gestaan, maar in het late middenspel werd het allemaal wel heel moeilijk en manoeuvreerde zijn tegenstander glibberig als een aal door alle problemen heen. Daarna kon het alle kanten op, maar maakte een zetherhaling een einde aan de spanning.

Ik kan er wel mee leven.

Op 11 maart is nu de clash met Laurierboom-Gambiet. Ze volgen op 1 punt. We spelen thuis in ons denksportcentrum. Komt dat zien!

Persoonlijke uitslagen:

Nico Kuijf (2236) - Jaap de Jager (2411)   0 - 1
Stef van der Zon (2152) - Bart Gijswijt (2296)   0 - 1
Guido Bakker (2173) - Juan de Roda Husman (2169)   1 - 0
Thijs Roorda (2098) - Jan Willem van Prooijen (2155)   1 - 0
Arres Oudshoorn (2067) - Max Merbis (2184)   0,5 - 0,5
Leonore Braggaar (2095) - Pieter de Jager (2130)   0,5 - 0,5
Herman van Halderen (2097) - Collin Boelhouwer (2055)   0 - 1
Maarten van Harten (2075) - Rob Mulder (2116)   1 - 0

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Enno Noordhoff
    Enno Noordhoff
    06.02.2017
    Voor mensen die een beetje verbaasd zijn over de ratings: dit zijn de nieuwe ratings van de lijst van 1 februari.