log in op Mijn Witte Paard

HWP I weer bovenaan

Amersfoorts SG - HWP Haarlem 2,5 - 5,5

Gepaste dank gaat uit naar de mannen van Santpoort die onze concurrent een punt afsnoepen!

Voormalig HWP'er Jeroen Schuil tegen Pieter

Het werd een erg plezierige zaterdag. De competitieleider werkte ook al mee, want behalve dat het Eerste tegen Amersfoort mocht aantreden was het Tweede gekoppeld aan Hoogland. En laten deze clubs nu het speellokaal delen. We gingen dus gezellig samen op pad om een partij schaak te spelen. Laat ik me beperken tot de verwikkelingen bij het Eerste.

Het begon al goed met een snelle overwinning van Jan Willem. Zijn tegenstander sloeg op g2 en kreeg daarna de volle laag over diezelfde g-lijn. Geen houden aan en JW dook binnen 2 uur in enkele wetenschappelijke verhandelingen om het aangename en het nuttige te verenigen.

Het tweede punt liet ook niet lang op zich wachten. Adam werd in de opening misschien wat verrast, maar dat belette hem niet het initiatief te pakken en met een leuke truc ook een vol punt op te strijken.
De 3-0 was voor Pieter. Tegen goede bekende Jeroen Schuil probeerde Pieter uit alle macht het spel te maken en die druk werd Jeroen uiteindelijk te veel.

Vervolgens konden we drie halfjes noteren. Bart kwam er niet doorheen op bord 1. Dimitri van Leent hield de rijen gesloten. Bij Jaap was het een ander verhaal. Mogelijk erg onder de indruk van een aanbod van En Passant om daar komend seizoen te gaan spelen, kwam hij niet in zijn spel. In de tijdnoodfase deed zijn stelling pijn aan de ogen. Zo veel pijn, dat zijn tegenstander een volle toren kon geven om nog steeds winnend voordeel te houden. Dat was echter niet aan hem besteed en de heren kozen voor een halve dop.

Het winnende halfje werd binnengebracht door Rob. Hij ontsierde een gave partij met een grafzet en moest meteen in remise berusten.

De slotakkoorden waren voor Collin en Max. Beiden hadden kansen, maar de kansen keerden een paar maal. Collin trok met toren en paard en een verre vrijpion aan het langste eind tegen een dame en een dubbelpion. Maar niet nadat er meer dan 5 uur was gespeeld en de mannen er goed doorheen zaten.
Max kon het niet bolwerken. In een interessante partij kozen beide spelers voor creatieve oplossingen om stellingsproblemen het hoofd te bieden. Max gokte daarbij op de snelheid van zijn h-pion, maar Bügel had goed gezien hoe hij die pion steeds met een tempootje kon stoppen. Jammer.

Op 6 mei moet het dan gebeuren. Thuis in het denksportcentrum tegen de Westlandse Schaakcombinatie. Elke overwinning lijkt voldoende voor het kampioenschap, maar met 6,5 bordpunt zijn we niet te achterhalen!

Persoonlijke uitslagen
Dimitri van Leent (2194) - Bart Gijswijt (2296)   0,5 - 0,5
Jeroen Bügel (2123) - Max Merbis (2184)   1 - 0
René Tonnon (2110) - Adam Feher (2382)   0 - 1
Henrik Porte (2012) - Jaap de Jager (2411)   0,5 - 0,5
Joeri Piet (2074) - Jan Willem van Prooijen (2155)   0 - 1
Jeroen Schuil (1988) - Pieter de Jager (2130)   0 - 1
Peter Reedijk (2037) - Collin Boelhouwer (2055)   0 - 1
Shahroez Sharizadeh (1960) - Rob Mulder (2116)   0,5 - 0,5

Reacties

Geen reacties

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.