Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP I wint gedevalueerde topper

Paul Tuijp | | HWP KNSB 1 | 0 reacties

HWP Haarlem I - Santpoort I 6,5 - 1,5

Het duel tussen de nummer 1 en 2 wordt met spanning tegemoet gezien, maar Santpoort treedt aan met 3 invallers en is kansloos.

Bij Santpoort staan de GM's Kastanieda en Jonkman op de ledenlijst. We speculeren vooraf druk op welke borden ze ingezet worden. Maar op de speeldag zelf blijken de heren helemaal niet aanwezig te zijn. Dan ontbreekt ook nog Daan Haver en het is duidelijk dat Santpoort niet op volle oorlogssterkte is.

Het wordt voor de teamleider de meest ontspannen wedstrijd ooit. De vier witspelers hebben al snel voordeel te pakken en ook Collin staat rap beter, waardoor de overwinning zich al snel aftekent.

Jan-Willem lijkt er als eerste doorheen te gaan. Hij komt met een torenoffer dat niet aangenomen mag worden op straffe van mat in 5 (ongeveer). Maar zwart verdedigt zich inventief en weet met het verlies van een pionnetje nog een eindspel te bereiken.

Met ongelijke lopers ook nog. JW probeert het nog even, maar hij komt er niet doorheen. De teleurstelling over het halfje van Max is van een andere orde. Max is met zijn hoofd vermoedelijk te veel bij zijn trip op zondag, want hij komt er lange tijd niet aan te pas. Met een creatief dameoffer weet hij het aanvalsgeweld deels af te slaan, maar de zorgen zijn pas voorbij na een zinsbegoocheling bij zijn tegenstander. Die geeft een paard weg, waar hij een matje in gedachten heeft. Maar met nog een goede zet, weet hij Max nog in verlegenheid te brengen en kiest Max maar voor de remise.

De derde remise komt bij Juan vandaan. Het voordeel lijkt eerst bij zijn tegenstander te liggen, maar met een kleine grap neemt hij het momentum helemaal over. Oogsten is weer een heel ander verhaal. Er zitten nog wat resources in de stelling en Juan kan net niet doordrukken.

En verder worden er dus 5 partijen gewonnen.

Bart is als eerste klaar. Niet in de laatste plaats door een goede voorbereiding. Pieter doet weinig voor hem onder. Met snel en accuraat spel worden er 2 pionnen opgehaald en even na de eerste tijdcontrole ziet zwart het heilloze van zijn tegenspel in.

Ook Adam is rap klaar. Met een niet al te moeilijk offer op h7 kan de zwarte koning uitgerookt worden.

Jaap mag opnieuw tegen Peter de Roode. Ze troffen elkaar een week of 3 gelden voor de beker. En Peter voelt wel iets voor revanche. Jaap steekt veel tijd in een minder gelukte opening. Als die eenmaal voorbij is grijpt Jaap het initiatief en als Peter een kwaliteit in de aanbieding doet is het wel voorbij.

Ten slotte wint Collin zijn partij. Hij maakt het allemaal wat wild na een pion te hebben gewonnen, maar na afloop in het restaurant als de machines meelopen, blijkt het ondanks één misser een prima partij te zijn.

Kortom. Missie volbracht en we kunnen even genieten van het winterkampioenschap.
Op 4 februari gaat het circus verder als we tegen Philidor Leiden mogen.

Persoonlijke uitslagen
Jaap de Jager (2406) - Peter de Roode (2135)   1 - 0
Adam Feher (2375) - Rik Konst (2052)   1 - 0
Juan de Roda Husman (2219) - Martijn de Roode (2086)   0,5 - 0,5
Bart Gijswijt (2302) - Bas Haver (2223)   1 - 0
Collin Boelhouwer (2011) - Wim Laurens Gravemaker (2060)   1 - 0
Pieter de Jager (2114) - Wim Eveleens (2049)   1 - 0
Max Merbis (2165) - Theo Hendriks (1949)   0,5 - 0,5
Jan-Willem van Prooijen (2130) - Patrick van Lommel (2000)   0,5 - 0,5

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.