Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Een avond in Hoofddorp

Theo Elstgeest | | HWP 10 | 0 reacties

De tweede competitiewedstrijd van HWP 10 was in en tegen Hoofddorp. De eerste wedstrijd was verloren gegaan tegen onze broeders van HWP 7 (2½ tegen 3½).

Ja, we zijn ingedeeld in de derde klasse NHSB in plaats van de opgeheven vierde klasse. Voor HWP 10 betekent dit dat elke tegenstander op papier hoger is ingeschaald qua rating. Zo ook Hoofddorp. Gemiddeld: plus 400 punten.

Een enkele verassing is dan wel mogelijk, maar over het geheel van 6 borden staat de uitslag dan wel vast. Schaken is tenslotte geen gelukspelletje. Gelukkig vielen er geen snelle uitschakelingen. Pas om half elf was de eerste capitulatie een feit. Theo moest op bord 4 opgeven, nadat het pionnenoverwicht niet meer te stoppen was. Dan volgen Charles en Hugo nadat hun goede tegenstand gebroken was. 3-0.

Op dat moment kan ‘t nog gelijk worden! Uri is op bord 1 gelijkwaardig aan zijn tegenstander met een rating van 1800. Frits Bakkes, invaller, houdt ook stand en Dim heeft zelfs voordeel in de stelling. Het loopt tegen de klok van half twaalf als Dim inderdaad wint en voor de verassing zorgt.

Even later laat Uri, na een ingewikkelde manoeuvre, de remise glippen en moet Frits een hoopvolle stelling opgeven. Dan wordt de eindstand (5-1) toch nog geflatteerd. Want als ik Frits, later in de auto goed begrepen heb, dan had de 4-2 er zeker in gezeten als niet ......... .etc.   

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.