Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP 10 - De Vennep 2: 2½-3½

Theo Elstgeest | | HWP 10 | 0 reacties

Meestal wordt er absolute stilte gevraagd bij schaakpartijen. Sommigen schakers zijn snel afgeleid door het kleinste geluid. Daarom hebben wij de kleine zaal voor de externe competitie. Maar deze keer kwam ’t beter uit om de wedstrijd tegen De Vennep in de grote zaal te spelen.

Dat is natuurlijk veel gezelliger. Meestal hoor je in de verte het wekelijkse strijdlied van de biljarters en het gekinkel van kopjes en schotels van de bar.

Zelf kan ik daar goed tegen; een beetje geluid om me heen. Als de jeugd is verdwenen komt er voldoende rust in de zaal om het op te nemen tegen De Vennep 2.  Onze gasten uit Nieuw Vennep beginnen sterk met een snelle overwinning op bord 6. Hugo vergiste zich en kon al vroeg naar huis.

Uri speelde op zeker tegen Duwel die een veel hogere rating heeft en slaagde in de remise. Zelf had ik het moeilijk met een aanval van Dirk de Vlieger op mijn koningstelling. Ten koste van een paar pionnen kwam ik daar uit en nam de aanval over. Dankzij een misstap van mijn opponent pakte ik de winst. Stand: 1½-1½.

Even later kwam Dim één zet tekort om zijn tegenstander mat te zetten. Jammer, maar een mooie partij. Charles speelde erg sterk en versloeg Jim Meij. Stand: 2½-2½.

Alle aandacht gaat nu naar bord 1, waar Harm Jonker het eindspel ingaat met een overvloed aan pionnen en een toren tegen een paard en loper en een paar pionnen. Het rumoer in de zaal is intussen wat aangezwollen. De tijd van Harm vliegt om. Nog maar een minuut op de klok. Elke zet moet snel. De zaal lijkt nu wel een grand café. Harm heeft daar echter geen last van; wel van de zenuwen, zoals hij mij na afloop meldde. In vliegende tijdnood, nu ook bij de tegenstander, schiet er een witte pion door naar de overkant. Dame. 0-1.

Eindstand, na een mooie avond in de grote zaal: HWP 10 – De Vennep 2: 2½ tegen 3½.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.