Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP 10 houdt KC 6 op 3-3

Theo Elstgeest | | HWP 10 | 0 reacties

Na een 0-3 achterstand verrasten de drie HWP-ers op de borden 4, 5 en 6 alle omstanders door de eindstand op 3-3 te brengen. Ons allereerste matchpunt in deze sterke 3-de klasse H.

De teamchef van KC, Frank Sala, was al een keer aan de bar gezien om de tussenstand (0-3) te markeren. Het zag er op dat moment ook goed uit voor KC 6. Op bord 1 was Keimpe Knijft te sterk voor Harm Jonker. Even later moest Uri Lavy op bord 2 zijn meerdere erkennen in Panayis Krousos. Toen ook op bord 3 ikzelf een aanval van Henk Roosink onderschatte en na veel materiaal verlies opgaf, zag het er voor Sala en zijn KC 6 goed uit. 

Charles Hensen en Hugo Swier stonden er goed voor; dat gaf mij als teamchef nog een sprankje hoop. Op bord 4 was Dim Langman bezig met een gelijkwaardige partij tegen Camiel Dirickx. Hij kreeg remise aangeboden, maar mocht dat (natuurlijk) niet aannemen.

Zowel Charles als Hugo wisten hun partijen knap te winnen en brachten de stand op 2-3. Toch nog geen reden voor Sala om in paniek te raken. Remise op bord 4 zat er dik in. Maar toen: Dim had, na een uitputtende en tijdvretende tussenfase, in het eindspel zijn Koning naar voren geschoven en dat bracht uiteindelijk beslissend voordeel en de verrassende overwinning. Knap gedaan.

Eindstand:  HWP Haarlem 10 tegen Kennemer Combinatie 6     3-3   

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.