Aartswoud - HWP II: de zienswijze van Jan

Paul Tuijp | |   HWP KNSB 2 |   0 reacties

BOERENPAARD REDDER VAN HET TWEEDE

De eindsprint van het tweede is ingezet met de vooruitgespeelde wedstrijd tegen Aartswoud.

Midden in het groene land staan een paar boerderijen en daar is het. Hoogwoud is de naam. De familie Hoopman komt er vandaan (bekend van het Leidseplein en van de Hopmancup in Australië ) en ook mijn bet-bet-overgrootmoeder die in dienstbetrekking ging in Enkhuizen. Het bezoek aan deze belangrijke plaats zal ons vijf bordpunten opleveren volgens de prognose van Paul : twee van de kop en drie van de staart. Goed voor de eerste zege van het seizoen.

De kolfzaal met stevige vloerdelen is plaats van handeling. Supporters zijn de zoon van André en acht witte paarden die de lokale autoriteiten ons ter beschikking hebben gesteld. Een daarvan zou uitgroeien tot de held van de dag : het witte boerenpaard op b1 van het derde bord. Als berijder van dit ros bakte ik er niets van op deze voor mij historische plaats. Stond binnen vijftien zetten totaal verloren, maar het paard bleef rondspringen om na zestien witte paardzetten op de 48e de doodsklap uit te delen. In verkorte vorm zag de partij er zo uit : Pb1 - d2 - f3 - d2 - f3 - e1 - c2 - e3 - g2 - e1 - f3 - e5 - c6 (x) - e7 - d5 (x) - e3 - c4 !! Hier had Van Den Heuvel niet van terug. De stand was nu 3 - 3, want André en David hadden eieren voor hun geld gekozen en de flipperkast op het achtste bord was op tijd wakker geworden om zijn derde competitiepunt te scoren. Niets dan goeds over Paul's gambietpaarden aan bord 1 en 2. Zij waren geen toeristen en boden manmoedig weerwerk tegen de oppermachtige tegenstanders, met het al ingecalculeerde resultaat tot gevolg.

Na de tijdcontrole moest er nog hard gewerkt worden door Eduard en Pepijn. De voordelige stellingen eisten nauwkeurige zetten voor de opponenten het heilloze van verdere tegenstand inzagen. Met brille en vakmanschap hebben onze mannen deze klus geklaard. Het scorebord gaf daarom verdiend 3-5 aan: de geprognotiseerde uitslag.

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.