Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP 2 doet goede zaken in degradatieduel

Peter Beerens | | HWP KNSB 2 | 2 reacties

Door de uitwedstrijd tegen RSR/Ivoren Toren 2 in Rotterdam te nipt te winnen (3½-4½) is HWP2 weer van de degradatieplek af. Als de volgende ronde (zaterdag 2 april) thuis van het al gedegradeerde ZSC Saende 2 wordt gewonnen is HWP2 veilig en hoeft er de laatste ronde geen stunt uitgehaald te worden tegen het Elo-sterke LSG 3.

RSR Ivoren Toren is een gezellige club aan de Noordkant van het centrum van Rotterdam, alwaar je goed kunt toeven en lekker kunt eten. Alleen jammer dat de bar al voor het einde de wedstrijd sluit. We hopen dan ook dat RSR Ivoren Toren zich zal handhaven, maar niet ten koste van ons. Daarvoor hebben we zaterdag hard moeten knokken.

Uiteindelijk waren er overwinningen voor Rob, Enno, Jan en Peter (eindspelletje) en een remise voor Ben. Voor Rob was dat alweer zijn 6½-ste punt, een reuzeprestatie waarmee hij aan kop staat van de klasse. Ook Enno en Peter draaien lekker en Jan is altijd goed in Rotterdam, zijn oude nest. De remise van Ben tegen een sterke tegenstander was ook knap. Wolf had zeker kansen in een moeilijke partij. Hubrecht en David zoeken nog vorm, maar daar lijkt de volgende ronde zeer geschikt voor.

Later volgen nog enige partijfragmenten van Enno.

Uitslagen en standen op de KNSB-site

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Harry Lips
  Harry Lips
  20.03.2016
  Goed werk mannen!
  Als Rob zo doorgaat zit hij volgend jaar weer in het eerste en moeten jullie het weer met mij doen?!
 • Enno Noordhoff
  Enno Noordhoff
  21.03.2016
  Maar Harry, dan zul je voor de interne toch echt alle nog komende partijen moeten verliezen.