HWP K2 veilig na verrassend gelijkspel tegen Promotie K1

Peter Beerens | |   HWP KNSB 2 |   0 reacties

Vooraf was er geen enkele reden voor optimisme. Wij hadden twee invallers en zij hadden zelfs als we compleet zouden zijn een karrevracht (of is het karrenvracht?) Elo-punten meer.

Promotie speelde dan ook nog voor de titel en wij tegen degradatie. Dat laatste moest haalbaar zijn. Na een rekensom kwamen we er op uit dat we nog 1 matchpunt of 5 ½ bordpunt nodig hadden uit de laatste twee wedstrijd. Na het sterke Promotie zou in de laatste ronde het veel zwakkere Caissa K4 de tegenstander zijn, dus dat leek goed te doen. Maar niet als we vandaag met 6-2 of erger zouden verliezen. Dat was vooraf.

In de wedstrijd merkten we niet veel van het niveauverschil. Alleen invaller Harry van de Peet trof het niet dat hij tegen een FIDE-meester moest/mocht en hij verloor eerst zijn dame en toen de partij. Ook Hubrecht en Peter (ikzelf) stonden slecht, maar Rob had juist een kansrijk stukoffer gebracht. Promotie leek op een kleine overwinning te spelen, want plotseling regende het remises: Hendrik-Jan (netjes als invaller), Ben, Xander en Theo deelden het punt. Rob won briljant. Wellicht kan hij zijn partij publiceren.

Zo stond het 3-3 na de tijdcontrole (wie had dat van te voren bedacht). Echter Hubrecht stond nu zelfs twee pionnen achter, maar Peter had er juist een teruggewonnen en leek op remise af te stevenen. Maar plots veranderde het beeld toen Hubrechts tegenstander een paardenvorkje overzag en een volle toren weggaf en verloor. Peter redde het uiteindelijk net niet en zo was het 4-4. Een matchpunt binnen, HWP veilig en geen promotie voor Promotie.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.