K2 gelijk tegen DSC Delft K3

Peter Beerens | |   HWP KNSB 2 |   2 reacties

De K2 heeft net als in de vorige ronde gelijk gespeeld. Daarmee handhaven we ons in de middenmoot. Toch is er reden om omhoog te kijken. Volgend jaar krijgen we de zwakkere broeders uit de poule nog en kunnen we nog een paar plaatsen stijgen.

DSC Delft speelt in het Denksportcentrum aan de rand van het gezellige stadscentrum. Maar liefst 5 KNSB-teams hebben ze en dat was even inschikken. Het paste allemaal net.

DSC3 is op papier iets sterker dan wij en vooraf in de trein vonden we dat een gelijkspel wel een mooi resultaat zou zijn. Achteraf in het restaurant waren we daar niet meer zo zeker van. Had er niet meer ingezeten, net als vorig jaar toen we van een nog sterker team wonnen?

Enno was als eerste klaar. Hij was niet helemaal fit en kwam al snel in de stelling met ongelijke lopers waarin niet veel meer viel te beleven.

Mijn tegenstander was ook al niet fit, en ging ook voor een korte partij. In een Siciliaan met 2.b3 speelde hij snel een pionnenstorm h3-g4-g5-h4 tegen de Zwarte Koning. Het doel werd bereikt, het werd een korte partij (26 zetten), alleen niet Zwart maar Wit werd mat gezet op de Koningsvleugel.

Jan had een moeilijke middag. Een sterk paard vocht tegen een zwakke loper en dat was een ongelijke strijd, die steeds ongelijker werd.

Hubrecht zette ons weer op voorsprong. Hij stond een pion voor, maar zijn tegenstander had goede compensatie en zette druk op zwakke pionnen. In tijdnood verdween de compensatie en Hubrecht won.

Het werd weer gelijk toen Rob verloor. Rob speelde op mat en dat lukte bijna. Maar bijna is niet helemaal.

Harry kwam er net door. Na de Pirc opening had Wit een kleine plus en leek een pion te winnen, maar Zwart kon dat net voorkomen en vluchtte in Paardeneindspel dat hij net kon keepen.

Fijn was het dat Theo won. Na zijn ongelukkige seizoenstart pakte hij nu een vol punt. Na een Franse opening had Wit meer ruimte, maar Zwart tegenkansen. In de tijdnoodfase raakte Wit een stuk kwijt en vermaakte het publiek nog even door lang door te spelen.

Toen was alleen Xander nog bezig. Hij had de opening wat slapjes gespeeld en Wit moest met een Paardenpaar vechten tegen het Loperpaar. Een Paard ging verloren tegen een vrijpion, maar met alleen een randpion nog over moest Zwart nog heel nauwkeurig spelen om het punt binnen te halen. Jammer voor ons, maar Xander’s tegenstander bleef tot het einde scherp.

 

 

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Harry LipsHarry Lips
  Harry Lips
  25.11.2018
  Peter zal bedoeld hebben dat ik er net NIET door kwam. Dat klopt gedeeltelijk: in het middenspel had ik voordeel, maar het paardeindspel dat op het bord kwam was niet beter voor mij. Dat de kansen in dat eindspel flink fluctueerden had ook met krappe bedenktijd te maken
 • Paul Tuijp
  Paul Tuijp
  25.11.2018
  Nette uitslag hoor. El alweer mooie belevenissen, die spelfout vergeven we Peter. Harstikke goed die leesbare en snelle verslaglegging.
  En jammer dat we niet alle drie thuisspeelden. In februari is dat weer hersteld!