log in op Mijn Witte Paard

HWP 2 verlies nipt in Amsterdam-Noord

HWP2 verloor zaterdag in de eerste ronde nipt en misschien wel onnodig: BovenIJ-HWP2 eindigde in 4½-3½.

Het was weer even wennen na een lange zomer zonder wedstrijden en de meeste partijen kwamen maar moeizaam op gang. Ook de tragisch verlopen seizoensopening van vorig jaar speelde waarschijnlijk nog door de hoofden van de witte paarden, want veel spelers wilden vooral niet verliezen.

Op de staartborden stonden in korte tijd vier remises op het bord, hoewel niet zonder strijd overigens. Jan speelde een spectaculaire Philidor, maar na een grote rondslag bleef er niets over. Ben en Allard kwamen met Zwart iets minder uit de opening, maar kwamen goed terug en waren nooit echt in gevaar. Hubrecht stond steeds ietsje beter en hoewel hij het nog lang probeerde, bleef het binnen de marges. Op zich was 2-2 geen gek uitgangspunt want de BovenIJ-ers zijn net ietsje beter dan wij.

Dus moest het op de topborden gebeuren. Rob had een moeilijke middag tegen de sterke Cor Croese. Hij koos een verkeerd plan in het KoningsIndisch en verloor een kwaliteit. Peter won juist een kleine kwaliteit na een goed getimede doorbraak in het centrum, gevolgd door een venijnige combinatie. Harry stond ietsje minder na een Engelse opening, maar Enno juist een tikkeltje beter na een Ben-oni.

In het laatste uur gebeurde er van alles. Rob verloor en Peter won, dus Harry en Enno moesten het doen. In tijdnood ging het echter mis bij Enno, die onverwacht een tegenaanval te verduren kreeg, terwijl hij juist zo lekker aan het winnen was. Harry’s tegenstander offerde een stuk, tegen twee pionnen en met kans op terugwinnen van het stuk. Maar Harry verdedigde zich actief en gaf het stuk terug voor een handvol pionnen. Toen alle rook was opgetrokken was wit al zijn actieve stukken kwijt en stond Harry zelfs een (dubbel) pion voor.

Aan de bar genoten de spelers inmiddels van het maltbier, omdat de tapvergunning van BovenIJ is ingetrokken. Harry ploeterde verder, maar na lang peuteren bleek het net niet genoeg voor de winst en keerden we met lege handen, maar wel nuchter, terug naar Haarlem.

Reacties

Geen reacties

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.