Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP2 verliest nipt in Leiderdorp

Peter Beerens | | HWP KNSB 2 | 0 reacties

HWP2 heeft met 4 1/2 –3 1/2 verloren tegen Leiderdorp. Zoals de uitslag doet vermoeden, ging dat niet zonder slag of stoot.

Integendeel. Halverwege de wedstrijd maakte de teamleider van Leiderdorp zich zorgen en voorspelde René Duchêne dat het vandaag wel eens 8-0 voor Wit kon worden. Een 4-4 tegen het sterke Leiderdorp zou een mooi resultaat zijn. 

Het werd uiteindelijk 6 1/2 –1 1/2 voor Wit, waarbij de Leiderdorpers succesvoller waren met Wit. Wolf kon in zijn goede maar erg moeilijk stelling het juiste pad niet vinden, dat er ongetwijveld ergens wel geweest moet zijn, en verloor.

Goede Wit-overwinningen in de aanval waren er voor René Duchêne, Ben de Jong en Peter Beerens. René in ‘t Veld was de enige HWP'er die een resultaat boekte met Zwart. Hij boog zijn openingsnadeeltje om in een klein voordeeltje dat niet genoeg bleek voor winst.

Pepijn en Hubrecht troffen theoretisch goed onderlegde tegenstanders en werden in hun favoriete opening (Aljechin en Frans) vanaf het begin onder druk gezet en bezweken uit eindelijk.

Harry verblunderde een stuk, in een eindspel dat wellicht nog te houden was. 

Na afloop was het nog lang onrustig in Leiderdorp.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.