Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP K3 blijft steken op 4-4

Adrie Pancras | | HWP KNSB 3 | 0 reacties

Zaterdag 27 november 2021 ontving HWP K3 een achttal van De Uil uit Hillegom. Ondanks een 4-2 voorsprong kon HWP K3 de matchwinst niet binnenhalen. Een vierde 4-4 alweer.

Het was vooraf spannend of de wedstrijd überhaupt gespeeld kon worden. Gelukkig gingen de vervroegde sluitingsregels pas op zondag in. In de zaal speelden ook HWP K2 en K4.  Ons vlaggenschip ontbrak aangezien tegenstander Philidor Leeuwarden de avond ervoor aangaf “door alle ontwikkelingen en onrust hebben weinig spelers nog zin om te spelen”. De KNSB had die vrijdagavond aan teams de mogelijkheid gegeven om een wedstrijd uit te stellen.

Na een uurtje spelen werd er op twee borden al flink strijd geleverd. Sjoerd had een stuk geïnvesteerd en daarvoor twee pionnen gekregen en Pieter-Jan gaf aan dat “het tijd werd voor het betere smijtwerk”. Op zijn bord stonden ineens aan beide kanten allerlei torens, paarden en lopers in. Pieter-Jan kwam uiteindelijk een toren voor maar moest wel nog even de controle krijgen over drie vrijpionnen die naar voren stormden. Met een slim afruiltrucje kon hij een van de pionnen pakken en was de strijd gestreden. Dit is PJ’s eerste winstpunt sinds vele jaren voor HWP. Hopelijk komen er nog velen. Sjoerd had ondertussen roemloos verloren.

Andrii speelde geconcentreerd tegen good-old Jan Havenaar. In een moeilijk middenspel zag onze man het allemaal net wat beter. 3 uit 3 voor onze man uit Kiev. Ineens vulde Bart iets in op het wedstrijdformulier. Dat mag natuurlijk niet, het formulier is het terrein van de wedstrijdleider, die Bart streng berispte. “Ja maar ik heb eindelijk een keer gewonnen dit seizoen” vertelde hij enthousiast en trots als een pauw liep hij naar de bar. Van zijn partij heb ik weinig meegekregen.

Bij de partijen van Allard en Berend werd het evenwicht nimmer verbroken en het was dan ook niet verwonderlijk dat deze partijen in remise eindigden. 4-2 voor, wat een weelde met nog twee te gaan.
Frank leek onder druk te staan. Na afloop gaf hij aan in het eindspel gewonnen gestaan te hebben maar na een domme fout was het ineens uit.

Jan moest het matchpunt dan maar binnenhalen. In het middenspel stond hij een kwaliteit voor maar de pionnen van De Uil kopman stormden naar voren. Jan gaf materiaal terug en in een pionneneindspel had zijn tegenstander Ad een loper meer. Na een foutje van Ad zag je de andere De Uil spelers hun hoofd schudden. Het ging mis voor hen. Helaas maakte onze enige echte Jan (De Uil bracht drie echte Jannen op de been) de laatste fout.

Zaterdag 18 december 2021 staat vooralsnog HWP K3 – Aartswoud K1 op het programma.

 

HWP Haarlem 3

Rating

 

De Uil 1

Rating

Ronde 4

 

Seeleman, J.A.J. (Jan)

1840

 

Reijneveld, A. (Ad)

1988

0 - 1

 

Mishchenko, A. (Andrii)

1877

 

Havenaar, J. (Jan)

2007

1 - 0

 

Homburg, F.H. (Frank)

1857

 

Bakker, T. (Theo)

1878

0 - 1

 

Ligteringen, A. (Allard)

1909

 

Vreeburg, J. (Jan)

1861

½ - ½

 

Raaij van, S. (Sjoerd)

1837

 

Jong de, J.Q. (Jan)

1805

0 - 1

 

Morssink, P.J. (Pieter Jan)

1956

 

Rootselaar van, R. (Rik)

1501

1 - 0

 

Maassen van, B. (Berend)

1795

 

Zegstroo, M. (Martin)

1715

½ - ½

 

Stam, B. (Bart)

1790

 

Wageningen van, G.J. (Gerard-Jan)

1650

1 - 0

 

Gemiddelde Rating:

1858

 

Gemiddelde Rating:

1801

4-4

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.