Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP K3: een teleurstellend resultaat

Adrie Pancras | | HWP KNSB 3 | 3 reacties

Zaterdag 11 februari 2023 speelden wij onze eerste wedstrijd van het jaar tegen stadgenoot KC3. Pijlen – resterend uit de coronatijd - dirigeerden ons naar de speelzaal in het denksportcentrum. Binnen zag ik Hicham Bouhlahfa bezig de stukken aan het opzetten op de wedstrijdtafel. Hij zal toch niet meespelen met KC. Jawel hoor, en ook Benjamin Go (eeuwig jong) en ene Juan. Zo speelde KC met drie invallers met een dikke 2000+ rating. Wij zelf waren blij dat we compleet waren.

Na een uur spelen was er op ieder bord een heksenketel. Ad Hendrikse - nonplaying captain van KC - meldde aan een van zijn spelers dat het goed ging. Hij bleek gelijk te krijgen. In dit verslag bespreek ik geen partijen en noem ik uit piëteit onze namen niet. Het was al erg genoeg.

Onze 8e bordspeler vroeg zijn teamleider na het ontvangen van een remiseaanbod wat de stand was: 2-0 (inmiddels hadden onze bord en 5 en 6 opgegeven). “3-0” riep Hicham en ik keek en zag dat Go zijn witte koning midden op het bord had gezet en de overige stukken in de beginopstelling.

Vooruit een uitzondering. Sjoerd mocht tegen Hicham en kwam in het eindspel een pionnetje voor dat hij probeerde te winnen. Die pot werd remise en ook onze 8e bordspeler kwam niet verder dan een halfje. Dat waren onze punten. De rest – laat maar.

Af en toe hoorden we wat geluidjes uit de keuken van het denksportcentrum. Dat zijn wij wel gewend. Wedstrijdleider Theo hoorde ineens piepjes en ging op onderzoek uit. Wie had zijn mobiel niet uitgezet? Ik wenkte hem en fluisterde hem de bron van de piepjes. Hij glimlachte en meldde dat dat een paar jaar geleden ook gebeurde maar dat hij daar niet meer aan had gedacht.

Een aantal spelers van K2 en K3 gingen nog dineren. Het werd Turks restaurant Merdane aan de Rijksstraatweg. Ik was daar vroeger nog wel eens geweest waar de buikdanseres tijdens het toetje op onze tafel klom waarna een van onze spelers verontwaardigd zijn toetje opzijzette. De anderen vonden het prachtig.

Ditmaal geen buikdanseres en ook geen live-muziek uit mededogen met de huidige toestand in Turkije en Syrië. Onze 8e bordspeler had het hoogste woord. Hij vertelde over zijn avonturen in de Scandinavische landen. Er werd gediscussieerd onder andere over de slechte Nederlandse sportcommentatoren, gelachen en aan het einde van de avond waren we vergeten dat beide teams verloren hadden.

HWP Haarlem 3

Rating

 

Kennemer Combinatie 3

Rating

 

Kubbenga, M.H.A. (Michael)

1870

 

Go, B. (Benjamin)

2117

0 - 1

Seeleman, J.A.J. (Jan)

1902

 

Quattordio, J. (Juan)

2113

0 - 1

Mishchenko, A. (Andrii)

1966

 

Boeren, J.F. (Jurriaan)

1960

0 - 1

Raaij van, S. (Sjoerd)

1821

 

Boulahfa, H. (Hicham)

2004

½ - ½

Morssink, P.J. (Pieter Jan)

1934

 

Jong de, M. (Mats)

1678

0 - 1

Ligteringen, A. (Allard)

1860

 

Omota, V. (Vlad)

1903

0 - 1

Pancras, A. (Adrie)

1766

 

Terwee, M.J.S. (Michiel)

1795

0 - 1

Stam, B. (Bart)

1833

 

Scholtens, E.P. (Edward)

1863

½ - ½

Gemiddelde Rating:

1869

 

Gemiddelde Rating:

1929

1-7

Plaats nieuwe reactie

Reacties (3)

 • Adrie Pancras
  Adrie Pancras
  12.02.2023
  De foto is gemaakt door Ad Hendrikse
 • Bart Stam
  Bart Stam
  13.02.2023
  Wederom een hoogstaande literaire weergave van een rampzalige schaakmiddag afgesloten met een voortreffelijke maaltijd, waarde teamleider. Had ik werkelijk het hoogste woord? Waarschijnlijk om te reageren op vileine en ongefundeerde aanvallen op de nieuwe voetbalkampioen die ergens dit voorjaar zal worden gehuldigd op de 'Goalsingel'!
 • Adrie Pancras
  Adrie Pancras
  14.02.2023
  Nou literair, dat valt nog te bezien. Inmiddels heeft KC "de rest - laat maar" uitgewerkt, zie: https://kennemercombinatie.nl/2023/02/12/kc-3-wint-met-7-1-van-hwp-3/
  Minder geschikt voor spelers van HWP K3.