Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP K3 slaat toe in derby tegen KC

Adrie Pancras | | HWP KNSB 3 | 2 reacties

Zaterdag 2 april 2022 was de dag dat HWP K3 zijn tweede overwinning op rij boekte. Tegenstander was het gevreesde KC K3. We speelden een uitwedstrijd maar gelukkig hoefden we niet ver: het Kennemer Sportcentrum.

Op zaterdagmiddag is het Kennemer Sportcentrum een mengelmoes van vele sporten. We zagen in ieder geval korfbal, handbal, tennis, buiten liepen jongetjes in korte broek met hockeysticks, er was een aankondiging voor bridge en schaken. Daarnaast waren er vast tal van andere sporten in het gigantische complex. In de bovenzalen heeft het Nova college de beschikking over enkele klaslokalen voor het CIOS. In een van die klaslokaaltjes mocht HWP K3 spelen terwijl in een belendend lokaal KC1 en KC2 speelden.

Jan op bord 1 zag zich geconfronteerd met een jongeman met zwart haar, dikke wenkbrauwen en een vrolijke oogopslag. Deze speler werd erop geattendeerd dat hij in het verkeerde lokaal aan het eerste bord was gaan zitten. De jongeman bleek Jorden te heten.

De teamleider van KC – de heer Ad Hendrikse – verwelkomde ons en introduceerde de wedstrijdleider Joost Jansen (wie kent hem niet?) die de hele middag tussen de twee lokalen moest pendelen. De klokken gingen aan. Een beknopt verslag van de wedstrijd hieronder.

Jan kon al snel een dame en een toren op een open h-lijn zetten richting zwarts koning. Die werd onvoldoende verdedigd, waardoor Jan snel een mooi punt kon noteren. Bij Frank ging het eveneens voorspoedig. Met een kwaliteit meer duurde het nog even maar de winst kwam nimmer in gevaar.

Adrie kwam redelijk uit de opening, vond geen aanknopingspunten in het middenspel terwijl zijn tegenstander zijn stukken optimaal neerzette. Een klein foutje was voldoende om twee pionnen kwijt te raken en dat was het.

Pieter Jan stond wel aardig tot het moment dat hij een blundertje beging.

Ondertussen was Berend remise overeengekomen met de heer Oosting. De heer Hendrikse mishandelde de opening en onze Bart wist daar wel raad mee. 3,5 – 2,5 voor de onzen.

Terwijl de heer Oosting ons in de kantine geanimeerd vertelde over de goede oude tijd dat HWP nog op de Oude Groenmarkt speelden en we na afloop nog één afzakkertje namen in de Flapcan, moesten Andrii en Allard samen nog een punt binnen harken. Andrii lukte dat als eerste door het ontstane toreneindspel nauwkeurig te keepen. Allard ging nog een uurtje door – vooral omdat hij nog hoopte om zijn eindspel te winnen – en gaf uiteindelijk zijn paard voor een gevaarlijk pionnetje waarna al snel de vrede getekend werd en een 4,5 – 3,5 overwinning op het uitslagformulier kon worden gezet. Een mooie overwinning die door een uitgedund gezelschap in een Bloemendaals restaurant werd gevierd.

Waren we dit seizoen met 9 teams in competitie, inmiddels heeft Caissa Eenhoorn 3 zich teruggetrokken. De stand is enigszins verwarrend, maar Aartswoud is duidelijk de favoriet.
De beste 7 nummers twee van de vierde klassen (er zijn er 9) promoveren ook, maar met de wedstrijd van HWP 3 tegen het favoriete Aartswoud voor de boeg, lijkt dat een lastige zaak. Die wedstrijd is pas op 21 mei 2022 in het Denksportcentrum van Haarlem.

Team

MP

BP

Gesp.

1. Aartswoud 1

10

27

5

2. HWP Haarlem 3

8

25

6

3. Het Spaarne 1

6

21

5

4. Kennemer Combinatie 3

5

20

5

5. De Uil 1

4

23

6

6. De Waagtoren 3

4

17,5

5

7. Volendam 1

4

21

6

8. Bergen 1

3

21,5

6

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Bart Stam
  Bart Stam
  03.04.2022
  Weer mooi opgeschreven, Adrie. Grappig dat Jorden van Foreest eerst tegenover Jan Seeleman ging zitten, dat had ik even gemist. Opnieuw een prima overwinning voor het derde team.
 • Harry Lips
  Harry Lips
  05.04.2022
  Jan had Jorden ongetwijfeld waardig partij gegeven :-)