HWP K3 terug in 'Die Raeckse'

Adrie Pancras | |   HWP KNSB 3 |   3 reacties

Zaterdag 23 november 2019 speelde HWP K3 zijn 3e wedstrijd van het seizoen. Tegenstander De Amstel K1 was behoorlijk sterk opgekomen. De locatie was de feestzaal van Hotel Raecks.

Op de meeste borden was De Amstel sterker qua rating en de 5½-2½ nederlaag was op basis daarvan niet onverwacht. Met drie remises op naam van Frank, Andrii en Adrie en een puike prestatie van Pepijn die de sterke Wim Eveleens opbracht.

Van de meeste partijen heb ik weinig meegekregen. Wellicht kunnen de spelers zelf nog wat commentaar over hun partij toevoegen.

Nu zult u denken: die Pancras maakt zich er wel heel makkelijk van af. Dat is niet helemaal waar. Ik heb ongeveer twee uur besteed aan het uitpluizen van oude Ruifen (het vroegere clubblad van HWP). Deze Ruifen zijn allemaal terug te vinden op onze website. Het is alleraardigst om eens door een aantal oude Ruifen te bladeren.

HWP was namelijk eenmaal eerder in de Feestzaal van Hotel Raecks geweest. En dat moest ik natuurlijk voor u uitzoeken. In 1988 bestond HWP 50 jaar en daar werd uitgebreid bij stilgestaan. In Ruif 32 staat dan ook een aankondiging. 20 februari 1988: Feestavond HWP-ers in “Die Raeckse”. De feestavond was voor HWP-ers, oud-HWP-ers en aanhang.

In Ruif 33 een kort verslag van de feestavond met een diapresentatie en een veiling van oude schaakklokken. Zelf herinner ik nog oud-HWP-er Jan Vos die liederen van Schubert ten gehore bracht, begeleid door Willem Mook.

31 jaar later bleek de feestzaal weinig te zijn veranderd. De vloer was nog meer versleten en er was een nieuwe bar. De ijzeren stoelen schraapten met veel geluid over de vloer en de houten tafels bewogen bij iedere zet. Een handdoek bij de deur zorgde dat bij het openen van de deur het geluid gedempt werd. Maar een locatie in het centrum heeft ook weer zijn voordelen. Enkele spelersvrouwen kwamen bijvoorbeeld gezellig op bezoek.

HWP K3 heeft nu de op papier sterkste teams gehad. Met nul matchpunten uit 3 wedstrijden moet er nu wel wat gebeuren. We zullen het zien op zaterdag 14 december 2019.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (3)

 • Bart Stam
  Bart Stam
  25.11.2019
  Er huist een groot schrijver in jou, Adrie Pancras! Hopelijk komt hij steeds meer buiten nu je het wat rustiger gaat krijgen.
  Over mijn eigen partij ben ik zeer ontevreden. Na een totaal mislukte opening met wit, tegen die vreselijke Zwarte Leeuw, wist ik mij goed terug te vechten in de partij totdat ik in zware tijdnood een incorrecte combinatie uitvoerde en alles weggaf.
  Enfin, er zit genoeg kwaliteit in dit team en we gaan zeker nog wedstrijden winnen. Om met een andere grote schrijver te spreken: moedig voorwaarts, houd goede moed. Te beginnen op zaterdag 14 december. Ik zit dan bij mijn zoon in Spanje maar zal in gedachten bij jullie zijn.
 • Willem de Ruig
  Willem de Ruig
  01.12.2019
  Na een snelle overwinning bij het Kennemer Open dacht ik naar het 2e en 3e te gaan kijken. Volgens het programma speelden ze in het Carlton Square hotel!!! Daar aangekomen wisten ze van niets! Jammer en balen dus
 • Adrie PancrasAdrie Pancras
  Adrie Pancras
  02.12.2019
  Ze vertellen jou ook nooit wat. Zaterdag 14 december 2019 zal HWP 3 vermoedelijk in het Denksportcentrum spelen, want uit tegen Spaarne 1. Hopelijk maakt dat iets goed.