HWP K3: weer 4-4

Adrie Pancras | |   HWP KNSB 3 |   0 reacties

Onder toeziend oog van NHSB-voorzitter Jan Poland heeft HWP K3 voor de derde keer dit seizoen gelijkgespeeld. In de massakamp tegen WaagToren (zie verder de verslagen van K1 en K4) mocht K3 het derde van de Alkmaarders bestrijden. Dit alles vond plaats op 7 november 2021 in wijkcentrum Overdie in Alkmaar Zuid.

De zaal was ruim en voor iedere partij was een eigen tafel. De ventilatie was niet helemaal optimaal waardoor het snel warm werd. Hopelijk waren er geen besmette aanwezigen.

Allard was doorgeschoven naar K2 en op bord 6 mocht K4-speler Ivar Mekel zijn debuut maken in K3. Ivar speelde geconcentreerd en wist zijn tegenstander in tijdnood te brengen. Hij leek te winnen maar hij maakte de fout om mee te gaan vluggeren met de tegenstander. Daarmee kwam er een - voor een debutant - verdienstelijke remise op het bord.

Sjoerd had na anderhalf uur spelen al bijna een uur tijdvoorsprong. Er resteerde een toren-paard-eindspel dat Sjoerd ongetwijfeld nog heeft proberen te winnen; remise was de uitslag.

Stonden we nergens beter? Jawel hoor. Michael en Adrie kregen winstkansen. Echter Michael maakte een klein foutje dat hem de partij kostte. Adrie kreeg een onduidelijk gambiet tegen waarin zwart veel ruimte voor zijn stukken kreeg. Met wit koos Adrie steeds de beste voortzetting en kreeg hij een winnende positie totdat hij een vergiftigd zwart paard nam. Ineens was het mat in 2.

Bart en Pieter Jan probeerden het wel maar moesten beiden in remise berusten. Dan Jan Seeleman. Die stond in het middenspel minder maar hij verraste zijn opponent met een mooie truc.

4-3 achter met alleen Andrii die een zware partij had. De lichte stukken waren afgeruild en zijn tegenstander viel met twee torens en de dame op f7 aan. Daarbij had wit nog een vrij a-pion. Wits koning stond echter vrij onbeschermd. Koeltjes deed Andrii zijn zetjes waarbij hij eerst de witte a-pion won en met twee pionnen meer triomfeerde. “I had to squeeze water from the stone” vatte Andrii zijn goed afgeronde opdracht samen.

Hiermee haalde HWP K3 alweer zijn derde 4-4 uit evenveel wedstrijden. Weet dat het record op tien gelijkspelen op een rij staat, gevestigd door Winterswijk 2 in de lokale onderbond in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Maar we zijn goed op weg.

Na afloop gingen de spelers van K1, K2 en K3 dineren in restaurant Havenrijk aan het Uitgeestermeer met prachtig uitzicht over het water. Dat uitzicht misten we vanwege de vorige week ingegane wintertijd. In het restaurant stond een prachtige tafel klaar gedekt voor 16 personen. En daar sta je dan met 22 hongerige spelers. Gelukkig wist de fantastische gastvrouw raad en konden we genieten van een lekker driegangenmenu.

De Waagtoren 3

4

 

HWP Haarlem 3

4

 

Leek, J. (John)

1882

 

Seeleman, J.A.J. (Jan)

1840

0 - 1

Albrecht, A. (Alex)

1847

 

Morssink, P.J. (Pieter Jan)

1956

½ - ½

Nieland, G.W.H. (Wim)

1815

 

Kubbenga, M.H.A. (Michael)

1916

1 - 0

Buitink, A.J. (Bert)

1918

 

Mishchenko, A. (Andrii)

1877

0 - 1

Niewenhuis, R. (Ruud)

1814

 

Pancras, A. (Adrie)

1817

1 - 0

Haakman, L.P.A. (Leonard)

1806

 

Mekel, I. (Ivar)

0

½ - ½

Bakker, T. (Tycho)

1849

 

Raaij van, S. (Sjoerd)

1837

½ - ½

Florijn, G.A.F. (Guido)

1846

 

Stam, B. (Bart)

1790

½ - ½

Gemiddelde Rating:

1847

 

Gemiddelde Rating:

1862

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.