HWP 3 kampioen, het vijfde in groot gevaar

Harry Lips | |   HWP KNSB 3 |   6 reacties

Het was me het avondje wel, dinsdag 28 maart in de sociëteit. Het derde kon kampioen worden, het vijfde vocht voor zijn kansen in een degradatiestrijd met maar liefst drie andere teams. Beide externe wedstrijden speelden zich af in het halfduister van de benauwde, met 32 schakers en vele supporters overvolle, kleine zaal.

Het derde moest met minstens 5½-2½ winnen van hekkensluiter Krommenie 2, om Caissa/Eenhoorn 3 te achterhalen. De spelers uit Krommenie weerden zich als leeuwen, de helden van het derde gingen tot het gaatje en .... Om kwart voor twaalf stond er 5½-2½ op het wedstrijdformulier.

Sjoerd van Raaij wees zijn oudere teamgenoten met een snelle winst de weg, nestor en super-invaller Jan Seeleman bracht met de laatste overwinning de vis op het droge. Gejuich, gelukwensen, drankjes: volgend jaar promotieklasse en drie zaterdagteams voor HWP. Enno Noordhoff doet later deze week uitgebreid verslag met schaaktechnisch commentaar.

Voor HWP 5 liep het minder goed af. 4-4 tegen Excelsior was genoeg geweest voor lijfsbehoud, maar het werd 5-3 voor de mannen uit Heemskerk. Bob Crezee zette het vijfde overtuigend op voorsprong en Lex van Aalderen bracht het laatste punt binnen, maar in de tussentijd waren er vier nederlagen. Marco Boekhout en Bart de Valk verloren vrij kansloos, Jan van Dorsselaers goede stelling ging door tijdnood verloren en Patrick van den Oord blunderde een dame weg in een remisestelling, die hij vanwege het teambelang moest doorspelen.

Het vijfde is nu afhankelijk van de prestaties van concurrenten Het Spaerne 2 (tegen het al gedegradeerde De Uil 3) en ZSC Saende 3 (tegen Chess Society/Jopen 2). Winnen beide dan is HWP 5 het haasje, ondanks 7 matchpunten en 27 bordpunten.

Reacties (6)


Harry Lips
1 april 2017, 10.29

Wat ik al vreesde is uitgekomen: Spaarne 2 en ZSC/Saende 3 winnen beide en het vijfde degradeert met 7 matchpunten en 27 bordpunten. Het most niet magge ...

 
31 maart 2017, 19.21

En wat betreft het vijfde: veel zwaardere poule dan het vierde en dan toch 7 punten. Degradatie zou wel zuur zijn. Het Spaarne is ons al voorbij, maar Zandvoort haalt vast 4 bordpuntjes.

 
31 maart 2017, 19.19

Hieperdepiep! Hulde heren.

@ Allard Je voorspelt elk jaar promotie, het moest natuurlijk een keer uit komen! Maar erg leuk met drie teams op zaterdag.

 
René in 't Veld
30 maart 2017, 22.39

Eindelijk is de schande van 2014 weggespoeld!!

 
Koos Stolk
30 maart 2017, 18.25

Gefeliciteerd!

 
Allard Ligteringen
30 maart 2017, 10.56

Zoals we kunnen lezen in het verslag van ronde 1 heb ik het kampioenschap al voor het spelen van de eerste wedstrijd voorspeld.