log in op Mijn Witte Paard

HWP 3 redt het niet tegen stadgenoot

Zaterdag 7 oktober 2017 is helaas niet een dag geworden die de spelers van HWP 3 zich over 10 jaar nog zullen herinneren. Het derde team van Kennemer Combinatie was twee schoenmaten te groot voor ons derde.

Frank Homburg moest een half uur wachten voordat zijn tegenstander Peter Pijpers arriveerde. Bijzonder was dat die partij als eerste klaar was. Peter mishandelde zijn opening maar Frank reageerde niet adequaat en binnen no-time konden de mannen aan het bier. Peter had circa 15 minuten nodig gehad.

Theo speelde tegen de jonge Esper van Baar een aardige partij maar na twee mindere zetten werd hij genadeloos afgestraft; Esper besloot de partij met mat.

KC was op gang gekomen en in een razend tempo vielen de HWP-ers om.

In de partij tussen de teamleiders had wit een dubieus gambietje van stal gehaald die hem dan wel twee pionnen kostte tegen een behoorlijke ontwikkelingsvoorsprong. Had wit daarna lang gerokeerd dan was het nog heel spannend kunnen maar na wit’s korte rokade wist Ron van Wezel snel te ontwikkelen en met twee pionnen meer rustig naar een gewonnen eindspel te manoeuvreren.

Frank Beverdam had vrij lang zicht op een gunstige uitslag maar kon het niet bolwerken tegen zijn sterke tegenstander. Sjoerd speelde weer zo een wild-west partij waarvan de toeschouwers niets wilden missen. Een toeschouwer drukte Sjoerd zelfs opzij om alles zelf beter te kunnen beoordelen. De volgende keer een elleboogje geven, Sjoerd. Wouter Roggeveen bleef koel en ook hij wist af te wikkelen naar een gewonnen eindspel met twee pionnen meer. Toch vraag ik mij af of er niet meer voor Sjoerd inzat.

Eelco leek goed te staan, vrijpionnetje en ik telde het halfje al. Ik heb de afwikkeling gemist maar begrijp dat hij een dame-eindspel verloor. Jammer.

Bij 6-0 kregen we pas de kans om aan onze bordpunten te werken. Paul kreeg tegen Rob Oosting een kwaliteit cadeau maar ondanks dat hij van alles probeerde, kon hij geen winnend voordeel krijgen. Remise.

Bij zijn eerste partij voor HWP mocht Xander het tegen Hugo Gorissen opnemen. Xander bereikte een toreneindspel met een pion meer dat hij behendig uitschoof. Lekker zo een debuut.

Het mag gezegd worden. De wedstrijdverslaggeving bij Kennemer Combinatie wordt allengs beter. Voorheen las je op hun site een puberaal stukje tekst met cryptische bijnamen van de spelers, gesmijt met bier en vunzige woorden na afloop bij de Chinees. Vandaag de dag een volkomen leesbaar wedstrijdverslag met zelfs een beetje respect voor de tegenstander. Worden ze volwassen? Zie hier als aanvulling op mijn verslag: http://www.kennemercombinatie.nl/artikel/de-achtervolging-hwp-3-kc-3-15-65

Na afloop met spelers van HWP 1, 2 en 3 naar een lokale Pizzatent waar de door Bart voorspelde krijsende kindjes de dienst uitmaakten. Gelukkig werd het snel laat voor de koters en konden we in rust genieten van eten en conversatie.

Reacties

Paul Tuijp (09-10-17 21:38):
Sjoerd was weer vermakelijk en Eelco stond idd gewonnen. Volgende x 2 punten mannen.

De verslagen van Ron van Wezel zijn volgens mij altijd wel lezenswaardig. Ik denk dat je andere scribenten bedoelt.
Eelco Kummer (09-10-17 16:42):
Halfje? Ik telde het volle punt al. Gewonnen stellingen verliezen, daar heb ik veel ervaring mee!

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.