Optimistisch HWP 3 komt te kort

Adrie Pancras | |   HWP KNSB 3 | 2

Vooraf achtte HWP 3 zich kansen toe tegen de naamgenoot uit Zaandam. Helaas op zaterdag 25 november 2017 kwamen we in het eigen Denksportcentrum tekort. Het werd een 6-2 afstraffing.

Frank Beverdam gaf voor de derde keer op rij een stuk weg en vroeg zijn tegenstander om een bedankje. De ietwat dove Jan Brink begreep dat niet en keek onschuldig rond; wat had hij misdaan.
Sjoerd gaf in de opening een pion voor actief spel. Zijn tegenstander nam de pion gretig aan en gaf Sjoerd daarna geen enkel aanknopingspunt.

Op bord 7 en 8 liet HWP zien dat er toch nog een verrassing in zat, terwijl de overige borden een wisselend beeld gaf. Frank Homburg drukte een mooi punt. Hij liet zijn damestelling lang onontwikkeld maar ging met de overige stukken richting de witte koning die langzamerhand bezweek.

Eelco was dit seizoen tegen sterke tegenstand matig begonnen maar eindelijk maakte hij zijn eerste volle punt. In het middenspel had hij zijn tegenstander compleet weggespeeld, die spartelde nog wat tegen maar Eelco besliste de partij op klinische wijze.

Paul kwam heel prettig uit de opening maar tegenstander Chris de Saegher bewees waarom hij een 2100+ speler is en Paul’s stelling werd allengs slechter en slechter. Aan Theo was te zien dat hij niet tevreden was met zijn stelling. De witten zetten stevig druk, er kwam een vrijpionnetje en Theo moest capituleren.

Debutant Arnaud had de ondankbare taak om de andere 2100+ speler te bestrijden. Een hele tijd leek het gelijk op te gaan. Ik heb het eind gemist maar de uitslag zegt genoeg.

Adrie Pancras mocht tegen een oude bekende uit de Amsterdamse bedrijfschaakolympiaden die in de jaren 80 en 90 in de Wethouder Verhey sporthal plaatsvonden. In een gecompliceerde partij kwam Adrie een stuk voor dat hij echter altijd weer zou verliezen. Adrie meende te kunnen winnen, miste wellicht een kansrijke voortzetting en werd uiteindelijk midden op het bord matgezet.

De volgende ronde een clubje uit Schagen. Die moeten we zeker kunnen hebben.

Reacties(2)


Adrie Pancras30-11-2017, 17:28

Hoi Richard, dank je en excuses geaccepteerd. Ik ga snel bij het verslag van het 2e kijken of daar reacties staan voor het 3e.


Stemmen:0
 
Richard Fritschy29-11-2017, 21:01

Excuses, Adrie, ik wil het niet hebben over jullie pak slaag. Ik wil eigenlijk reageren op het verslag van Enno over HWP-2. Maar dat lukt niet, want dan kom ik op Java terecht, terwijl ik helemaal niet naar Indonesië wil.


Ik wilde bij het verslag van Enno alleen maar zeggen: zo is het altijd wat, een futloze remise levert een meeslepend verhaal op.


Stemmen:0
 

Aantal waarderingen:0