Start HWP K3: niet goed genoeg

Adrie Pancras | |   HWP KNSB 3 |   0 reacties

HWP K3 is op 15 september 2018 het seizoen begonnen met verlies tegen ZSC Saende K2. Qua rating was dit ook wel de verwachting maar tijdens de wedstrijd bleek het krachtsverschil toch kleiner.

HWP K3. Even uitleggen. Dit is niet het HWP-team met inbreng van Belgisch vrouwelijk schaaktalent. Het zit anders. De Koninklijke Schaakbond (KNSB) en de regionale schaakbonden (in Noord-Holland: NHSB) hebben vanaf dit seizoen gescheiden competities. Spelers mogen voor zowel een KNSB-team als voor een NHSB-team uitkomen. De kampioen van de NHSB promoveert niet door naar de KNSB.

De KNSB is dan ook nog uitgebreid met een 4e, een 5e en een 6e klasse waarbij alle KNSB-wedstrijden op zaterdag gespeeld worden. Het 3e HWP-team dat op zaterdag speelt in de 4e klasse KNSB heet derhalve HWP K3 en moet niet verward worden met HWP N3 dat doordeweeks speelt.

In het rustige congrescentrum van het Carlton Square hotel opende Paul de score. Een klein duimpje maakte mij duidelijk dat de vooraf door Hendrik-Jan geschatte 8-0 verlies in ieder geval niet op het scorebord zou komen.

Van zijn partij evenals van de andere partijen heb ik weinig gezien. Zelf hoopte ik op een snelle remise maar mijn geroutineerde tegenstander zette zijn partij rustig op en wist precies hoe hij zonder risico mijn koningstelling kon opblazen. Naast mij had Frank Beverdam een leuke opening maar toen de dames al snel geruild werden, was het – ondanks de tegengestelde rokade – snel remise. Die remises waren er ook bij Koos, Hendrik-Jan en Allard tegen op papier veel sterkere spelers.

Frank Homburg mocht op bord 1 met zwart proberen een 1980 speler te verslaan. Helaas verloor Frank. Sjoerd had een prachtige stelling gekregen maar in plaats van even “op de handen te zitten” deed hij snel een zetje waardoor hij de partij nog verloor. Daar misten we een kans op 4-4.

Om 4 uur kon ZSC Saende weer terug naar Zaandam om hun 5-3 overwinning te vieren.

Mocht iemand zich afvragen welk HWP-team dan wel de inbreng heeft van een aantal Belgische schaaksters, dan moet ik deze teleurstellen: zo een team heeft HWP niet.

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.