Valse start HWP K3

Adrie Pancras | |   HWP KNSB 3 |   1 reactie

Op zaterdag 28 september 2019 startte HWP K3 het seizoen met een 5-3 nederlaag tegen BSG K3. Vorig jaar versloegen we dit team nog met 4½ - 3½. Dit jaar waren ze met een sterker team opgekomen.

Met de luxe van 10 basisspelers zou je denken dat dit jaar geen invallers nodig zijn. Met twee man in het buitenland en twee wat late afmeldingen konden we gelukkig een beroep doen op Frank Beverdam en Bart de Valk. Voor Bart was dit zijn debuut in de KNSB. Een keurige remise was zijn bijdrage: een toren- met ongelijke lopers eindspel waar voor beide spelers niet meer te behalen was.

Frank mocht op bord 1 invallen met zwart tegen de hoogst gerate speler. Hij speelde met veel bravoure, offerde zijn dame voor toren en paard, krijgt een wellicht gewonnen stelling met 2 vrijpionnen maar besluit tot remise vanwege die gevaarlijke dame. Mooie partij, Frank.

Koos was vorig seizoen met vier nullen geëindigd. Het lukte hem niet om good-old Bert Kieboom te verrassen en moest uiteindelijk met twee pionnen minder opgeven.

Sjoerd kreeg een toreneindspel met allebei vijf willekeurig opgestelde pionnen. De stelling leek kansrijk voor Sjoerd maar zijn tegenstander speelde het een stuk nauwkeurig. “Slordig gespeeld”, zei Sjoerd, nadat hij had opgegeven.

Bart Stam is weer terug bij HWP. Na wat omzwervingen in de Amsterdamse en Amstelveense schaakwereld maakte hij zijn opwachting op bord 4. Halverwege de strijd merkte hij op dat we geslacht zouden worden. Ook zijn stelling oogde verdacht maar plots bood zijn tegenstander remise aan (wellicht gezien de standen op de andere borden) wat Bart na ampel beraad aannam. Welkom terug Bart.

Pepijn ging de strijd niet uit de weg tegen routinier Tom de Ruiter. Aangezien er tegengesteld gerokeerd was, zagen we aan beide kanten een koningsaanval die in beide gevallen niet doorsloeg. Wel een spannende partij.

Adrie werd langzamer onder druk gezet, hij verzuimde tijdig een sterk wit paard te slaan en iets later kwam het andere witte paard op d6 (octopus paard). Adrie probeerde nog tegenspel te krijgen na het geven van een kwaliteit maar wit maakte het sterk af.

Paul was het langst bezig. Hij had een paard van zijn tegenstander goed gepend en probeerde dit paard te veroveren. Zwart kon eindelijk rokeren en dacht daarmee zijn problemen opgelost te hebben maar niets bleek minder waar. Fraaie overwinning van Paul.

De volgende ronde brengt ons het sterke Bergen, dat in dezelfde zaal Spaarne 1 versloeg.

 

Plaats nieuwe reactie

Reacties (2)

 • Adrie PancrasAdrie Pancras
  Adrie Pancras
  02.10.2019
  De teamleider van BSG vindt er het zijne van: https://www.bsg-bussum.nl/?p=4052
  • Harry LipsHarry Lips
   Harry Lips
   02.10.2019
   Jouw verslag is beter!