Povere vertoning van HWP 4

Paul Tuijp | |   HWP 4 |   4 reacties

Santpoort 3 - HWP Haarlem 4 4,5 - 3,5

Nou, dit seizoen kunnen we gevoeglijk vergeten. Het begon aardig tegen het sterke WSC de Pion, maar de zeperd tegen de Uil en nu het nieuwe verlies tegen Santpoort maakt het seizoen kleurloos.
En was dit verlies nu nodig? Op papier sowieso niet. Op alle borden een ratingoverwicht. Oké, het helpt niet als je 4e bordspeler elders op het gemak de werkweek aan het uitblazen is. Maar dan nog.

En ja, het was niet onverdiend voor de mannen uit Velserbroek. Alleen Koos boekte een regelmatige en tactisch ook fraaie overwinning. Hij overrompelde Barry Broek met een schijnoffer op c6. Het leek snel uit te gaan maar Koos moest nog wel even een paar goede zetten vinden. En dat deed hij.

De overwinning van Richard was moeizamer van aard. Hij verspeelde een kleine kwaliteit en alleen doortastend schwindelen in de uitvluggerfase leverde het hele punt op. Wel een lekkere schwindel trouwens. Een hard gelag voor de tegenstander, maar o zo fijn om 'm op het bord te krijgen.

Ondergetekende werd in de opening verrast door een privésysteempje met b6 en e6. Ik had hoegenaamd niets na de opening, kreeg op zet 13 een remiseaanbod (op zet 25 nog een), maar was natuurlijk niet door de vrieskou komen fietsen om aan het bier te gaan. Ik manoeuvreerde naar een eindspel met wit paard tegen zwarte loper en opnieuw bleek het witte paard ijzersterk te zijn. (Maar als zwart iets minder passief had geopereerd had het beestje kreupel geweest en lag remise voor de hand.)

Tot zover de hele punten. Chris kwam veelbelovend te staan, maar hij overzag een penninkje en moest materiaal geven. Omschakelen naar een sluitende verdediging lukte niet meer.

Hans had een heel interessante partij tegen routinier Ouker de Jong. En die routine leek de doorslag te geven. Via een ver opgerukte vrijpion werd Hans' spel ingesnoerd. Hij kwam nooit meer los.

Bij Kir had ik steeds het gevoel dat hij beter stond. Beter stukkenspel, meer ruimte, actiever. Maar ergens ging het mis. Koos fluisterde iets over een blunder, maar ik ben te lang bezig geweest om het van Kir te horen.

Ten slotte Hendrik-Jan. Hij had aanknopingspunten in een toreneindspel. Hij kon een dubbelpion op de f-lijn en een losse h-pion proberen onder schot te nemen, maar ik heb de technische fase gemist.
Het applaus van het thuispubliek maakte me duidelijk, dat tegenstander Özden Tuna het beslissende halfje voor zijn team had binnengesleept.

Tijd om te analyseren was er niet meer, het zaaltje werd met voortvarendheid leeggeruimd. We konden de winterse terugtocht ondernemen.

Persoonlijke uitslagen
Barry Broek (1726) - Koos Stolk (1793)   0 - 1
Özden Tuna (1676) - Hendrik-Jan Gabriëls (1776)  0,5 - 0,5
Henk Swier (1762) - Kir Teo (1763)   1 - 0
Menno Schaefer (1670) - NO
Wim Dijkman (1657) - Paul Tuijp (1749)   0 - 1
Gijsbert de Bock (1688) - Richard Vink (1743)   0 - 1
Ger Kemper (1603) - Chris Rensink (1705)   1 - 0
Ouker de Jong (1685) - Hans Jansen (1704)   1 - 0

Reacties (4)


12 februari 2017, 21.42

@ Koos Je mag altijd nog de zetten doorsturen, dan laten we iedereen genieten.

 

@ Jaap Ik heb natuurlijk een voorliefde om het witte paard een hoofdrol te geven. En ik was idd ook iets geïnspireerd door jouw modelaanpak -_-

 
Koos Stolk Stolk
12 februari 2017, 18.35

Natuurlijk was ik ook bedroefd over het teamresultaat, mara doordat promotie er toch al niet meer in zat overheerste het gevoel over mijn eigen partij.

 
Koos Stolk
12 februari 2017, 18.34

Mooi verslag Paul, ik reed met een fijn gevoel huiswaarts, het gebeurt niet zo vaak dat je twee paarden en een toren offert in één partij.

 
Jaap de Jager
11 februari 2017, 12.42

Sterk paard tegen loper... Met die kennis zou je toch niets mee doen Paul :-)