Terug op koers

Koos Stolk | |   HWP 4 |   0 reacties

Tweede ronde in klasse 2D. na de zeperd in Kudelstaart traden we compleet aan. Tegenstander Kennemer Combinatie 5, de afgelopen jaren vaste puntenleverancier. De ideale tegenstander om de zeperd van Kudelstaart weg te schaken.

Gelukkig thuis tegen KC, vorig seizoen zaten we in een klein zaaltje met amper bewegingsruimte en een kerstboom prikkend in de rug. Nu in de grote zij-zaal van de sociëteit. Door de aangeschafte bouwlamp zelfs met voldoende licht.

De familie Honkoop was tijdig aanwezig en wilde snel beginnen vanwege de jeugdige leeftijd van de Honkoopjes. Ook wij wilden tijdig beginnen, maar wij moesten wachten tot onze jeugd uitgeleerd was. Niet lang na 8 uur begonnen we.

Ik zelf speelde tegen het Italiaans op een wijze die Hendrik Jan grijze haren bezorgde. De borden om me heen stonden prima, iets verder weg zag ik wel beren op de weg. Zo was Gilian Honkoop uit de startblokken geschoten en Mark Honkoop stond prettig. Nog verder kijkend zagen we Kir tevreden knorren, maar Richard "ik stond al verloren na zet 2" had het moeilijk. Marius stond overwegend.
Richard verloor snel daarna, in een zeer slechte stelling moest hij na een onreglementaire zet zijn dame geven.

Ik ben nog steeds niet op niveau en bood remise aan, dat is iets tenslotte.

Daarna ging het snel. Cees haalde succesvol alle kans op combinatieschaak er uit en Gilian kon daar niet tegen. Willem verbeterde telkens zijn al mooie stelling tot pa Honkoop er niet meer tegen kon. Harry speelde de partij thematisch tot het eind en dat was meer dan voldoende. Hendrik Jan, de man van de winst uit de eerste match kon het niet bolwerken. Kir en Marius wonnen redelijk soepel.
Door dit verloop was de match ruim voor middernacht klaar. Iedereen kon tevreden (of ontevreden) naar huis en het Vierde heeft alles nog in eigen hand.

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.