We zijn er nog

Koos Stolk | |   HWP 4 |   0 reacties

Het vierde telt niet meer mee in klasse 2D; althans voor het kampioenschap. We kunnen wel iedereen verslaan. Toen ik de uitnodiging voor de wedstrijd tegen de koploper verstuurde, kreeg ik per kerende mail van Willem terug "Ik hoop dat het acht mooie knokpartij oplevert." Hoe juist bleek deze voorspellende hoop.

Chess Society Zandvoort had alle vier de wedstrijden gewonnen en ging van eigen kracht uit, wel was er voor het eerst dit seizoen een invaller, maar dit was niet een echte verzwakking.
Wij gaan zoals altijd ook van eigen kracht uit. Gewoon lekker schaken.

De eerste rimpeling in de wedstrijd zat bij Cees: "waarom krijg ik dit seizoen telkens de varianten tegen die me matig liggen". Het leek of een pionnenstorm Cees weg zouden blazen, maar Ben de Leur pakte niet door (of kon niet doorpakken) waarna de storm ging liggen met een pion meer voor de onzen. Omdat deze pion weinig betekende werd hier snel de vrede getekend.

Willem kreeg zijn tegenstander aan het wankelen, een lelijke dubbelpion en een half blote koning er achter. Maar Willem verwachtte dat het uiteindelijk in remise zou eindigen. Voor het team probeerde hij het nog lang. Ook hier remise.

Ik zelf speelde voor het eerst in mijn leven op zet 1 de pion naar e6. Het Hollands is vaarwel gezegd en andere openingen moeten leven in de brouwerij gaan brengen. Volgende keer misschien iets anders spelen. Op een bepaald moment konden mijn stukken niet veel meer. Olaf Cliteur bleef wel proberen mijn stelling te slopen, maar omdat ik noodgedwongen de deur in het slot moest gooien, kwam hij niet verder dan remise.

Harry dan. Met wit weet hij altijd een lekkere stelling te bereiken, deze keer in mijn ogen geholpen door zijn tegenstander die een pion en stelling kon winnen, maar het niet aandurfde. Misschien heb ik het verkeerd gezien, Harry kom er in....
Prettige druk, maar ook hier geen resultaat. Ook gelijk.

Hendrik Jan dan. Na een aantal wild west zetten waardoor de koning van Hendrik Jan wat bloot kwam te staan werd ook hier niet snel er na de vrede getekend. Het materiaal was te uitgedund en beide spelers zagen af van verdere winstpogingen.

Kir kreeg direct een meer dan prettige stelling. De verwachting was dat dit winst voor het vierde zou opleveren. Maar Kir heeft soms last van mindere zetten in goede stelling. Gelukkig kon hij uiteindelijk toch winnen.

Richard deed het rustig aan, dit seizoen loopt het niet op rolletjes. Niet te gek doen nu en remise een goed resultaat.

Marius vloog direct uit de startblokken en kwam gewonnen te staan. Maar ergens liet hij een tegenactie van de dame toe. Deze begon huis te houden binnen de stelling van Marius en waarschijnlijk stond Marius verloren. Wat doe je dan het beste. Je negeert die dame volkomen en gaat zelf op zoek naar bloed. Door de tegendruk gaf Kees Koper pardoes een paard weg.

5-3 winst op de koploper. Het geeft aan dat we wel meetellen, maar niet meer meedoen. Een blik op de stand geeft aan dat Zandvoort nog steeds topfavoriet is. Maar De Vennep en Westeinder zitten op het vinkentouw.

 

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.