Het vijfde naar de middenmoot

Harry Lips | |   HWP 5 |   0 reacties

Het vijfde vecht al jaren een verwoede strijd om de degradatieplaatsen in de tweede klasse te ontlopen. Ook dit jaar wordt het weer spannend in de sterke 2C poule, waar het vijfde op rating een van de laatste plaatsen inneemt. Voorlopig bijten de mannen goed van zich af. Het duel tegen hekkesluiter De Uil 3 werd met 5-3 gewonnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De Uilen kwamen met drie laaggerate invallers naar Haarlem, maar die speelden als leeuwen.
Aan HWP-kant viel Peter Zoetemeijer in. Ook Peter vocht voor wat hij waard was en sleepte na een mislukte opening in een dame-eindspel een benauwde remise uit het vuur. Daarvoor hadden Patrick van den Oord en Sylvain de Ruiter met overtuigende overwinningen het vijfde op voorsprong gezet en ging Lex van Aalderen vanuit een goede stelling plotsklaps kopje onder.

De overige partijen waren eerder voordelig voor de Uilen. Met name bij Bart de Valk en Jan van Dorsselaer hield ik mijn hart vast. Bart hield Richard Copier echter netjes op remise in een toreneindspel met een pion minder en Jan wist een gevaarlijke witte vrijpion ten koste van een kwaliteit onschadelijk te maken, waarna het resterende eindspel remise was.

Bij Harry van der Peet golfde de strijd woest op en neer: pion achter, kwaliteit voor en toen ik even niet keek had Harry plots een dame tegen drie witte stukken. Gelukkig stond de witte koning slecht zodat ook Harry remise kon maken.

Marco Boekhout kreeg meer dan waar hij recht op had. In het middenspel verloor hij een pion, had wel enige compensatie, maar toen de partij in een eindspel overging was wit de enige die kon winnen. Dat dacht ik althans, maar na een volstrekt misplaatste pionnenopmars van de Uil op de koningsvleugel kon Marco simpel toeslaan.

Daarmee werd het 5-3, de tweede overwinning voor het vijfde. Veilig zijn ze nog niet, maar ze kunnen met vertrouwen de winterstop in.
 
Harry van der Peet - Nico van der Plas    ½-½
Bart de Valk - Richard Copier ½-½
Sylvain de Ruijter - Fred van der Bent 1-0
Lex van Aalderen - Stefan Koek 0-1
Marco Boekhout - Aad Vledder 1-0
Patrick van den Oord - Kees Jongsma 1-0
Jan van Dorsselaer - Ron v.d. Linden ½-½
Peter Zoetemeijer - Peter de Haas ½-½

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.