Mag het een halfje meer zijn...?

Martin Tolsma | |   HWP 6 |   2 reacties

Met opgeheven hoofd kan HWP6 op het seizoen terugkijken en lof mijnerzijds richting mijn teamleden alom! We hebben het bijna gered mannen...

Donderdag 7 april uit tegen Aalsmeer 2 moesten we winnen om de koppositie te pakken en dan maar afwachten wat ChessSoc Jopen de dag erna zou gaan doen tegen Purmerend. Het kampioenschap lag niet meer in eigen handen na het minimale verlies, thuis tegen dezelfde club uit Zandvoort...

Met de vaste opstelling en Willem de Ruig als invaller voor Frits Welling togen we naar Kudelstaart om daar in het kleinste zaaltje het op te nemen tegen de mannen van Aalsmeer. Sjoerd was als eerste, jawel, klaar en walste over Clemens Koster heen. Kort daarop bewees Willem waarom hij een van de meest productieve invaller van HWP allertijden is.. Hij goochelde een stuk weg bij Arie van Dam en de 0-2 was een feit.

Martin Steinhart en Hans Spanjersberg wisten de punten te delen met resp Gerrit Harting en Hans Pot en stelde het gelijke spel zeker. 1-3.Ikzelf had met wit een Nimzo-Indisch voordeel gehaald tegen Jan van Willigen, maar was te gretig in het eindspel waardoor een remise de enige juiste uitslag werd. Mijn eerste remise van het hele interne+externe seizoen...

Ook Mahesh had een nog groter voordeel uit het middenspel behaald, maar wist zijn twee pionnen-meerderheid niet te promoveren tot de winst tegen de onvermoeibare Hugo Jansen, die op een bepaald moment zelfs nog de 50-zetten remise zag naderen, maar zelf weer een pion van Mahesh sloeg...

2-4 en een score in de competitie van 10 punten uit 7 met 25.5 bordpunten.. Om trots op te zijn en mijn hoop is dat de mannen het volgende seizoen weer voor HWP6 kiezen, mits de wedstrijdleider/teamindeler dit toestaat of zelfs aanmoedigt.. HWP6 was een van de weinige HWP teams dat zicht had en meer dan goede kansen om te promoveren.

Ik wil bij deze het team (Mahesh Patil, Sjoerd van Raaij, Hans Spanjersberg, Martin Steinhart en Frits Welling), en de invallers (Lukas Mulder, Peter Zoetemeier, Evert Scholten, Willem de Ruig, Ger Dekker en Onno Horst) bedanken voor hun inzet en ook hun goede bereikbaarheid per email/telefoon. Top!!

Leuk detail: de invallers hebben samen in 6 partijen, 4 bordpunten gescoord ruim 15% van het totaal behaalde bordpunten..

Oh... Ja... Dan de finale van de competitie.. Wat deed Chess Jopen Zandvoort op vrijdag 8 april...? Zij moesten winnen want een remise zou ze minder bordpunten dan wij opleveren… Zij speelden tegen Purmerend 4 dat tot onze overwinning nog een theoretisch promotiekans hadden. De uitslag van onze wedstrijd stond om 01.00 uur al op de NHSB site en Purmerend wist dat bij aanvang tegen Zandvoort. Chess Jopen voelde de hete adem en stelde nog even gauw een extra 1700 ELO speler op om de winst zeker te stellen. Dat lukte nipt en met 3.5-2.5 wonnen ze van Purmerend.. Het verschil tussen een winst en remise is maar een half puntje, maar zoals ik al in het vorige stukje vermeld had, kan dit een wereld van verschil maken.

160408 hwp6

(klik voor groter)

Nogmaals, ik ben blij dat ik dit seizoen met dit gezellige en ook fanatieke team heb mogen samenwerken en kijk alweer uit naar het volgende seizoen! Nu eerst schaakvakantie, af en toe onderbroken door bijvoorbeeld de HWP FIETS-SCHAAKTOUR en het NOVA COLLEGE TOERNOOI.

160408 hwp6 2

(klik voor groter)

Reacties (2)


Harry Lips
10 april 2016, 11.07

Van mij had het best een halfje meer mogen wezen, Martin. Een mooi team, HWP6 met een voortreffelijke teamleider. Uiteindelijk heeft de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen HWP 8 jullie de das omgedaan. Van je clubgenoten moet je het maar hebben!

 
10 april 2016, 9.01

Je bent hoe dan ook kampioen geworden in het klassement van de enthousiaste teamleiders!