Oost-West, thuis best...

Martin Tolsma | |   HWP 6 |   0 reacties

Hoe mooi is het om, net als vorig seizoen, het spits te mogen afbijten tegen een clubgenoot in ons prachtige Sociëteit. Volle bak in de speelzaal, want ook HWP7 en HWP10 speelden tegen elkaar op de regenachtige 25 oktober.

Met het enige verlies van vorig jaar nog in ons achterhoofd (thuis tegen HWP8), waren we vastbesloten om dit seizoen stevig uit de startblokken te komen.

Met Dimitri Walbeek als vlaggendrager is HWP9 zeker geen team dat onderschat mocht worden, immers hij heeft verschillende troeven, zoals in Jeroen Meulendijks de hoogste rating stijger van HWP2015-2016 en diverse reserves van formaat.

Ik wil Dimitri allereerst bedanken voor het inwilligen van mijn verzoek de partij van Hans Spanjersberg vooruit te laten spelen. Deze partij werd een week eerder gespeeld op het fictieve bord 3. Hans speelde met zwart tegen Willem de Ruig en wist overtuigend te winnen.

Dinsdag 25 oktober bonden de overige 10 HWP krijgers de strijd met elkaar aan en dat resulteerde in een aantal leuke verrassingen. Allereerst onze reserve voor Richard Breurkens, Evert Scholten. Hij speelde op bord 5 met zwart tegen Martin Steinhart een gesloten variant waarbij uiteindelijk alle pionnen nog op het bord stonden en beide een stuk. Een loper voor Evert en paard voor Willem leek in mijn ogen een klein voordeel voor Willem, waardoor ik Evert adviseerde om het remise-aanbod van Willem aan te nemen. Evert, bedankt voor het invallen en prima resultaat!

Op bord speelde Peter Zoetemeijer met zwart tegen Jeroen Meulendijks en wist al snel een voordeel te halen in de opening en bouwde deze uit naar een klinkende overwinning. Mahesh droeg de rode lantaarn en speelde op bord 6 met wit tegen Dimitri en kon al in de opening een stuk in beslag nemen en maakte de partij vlot en in stijl af.
Stephan had op bord 3 met wit een taaie pot tegen reserve Richard Fritschy en kwam uiteindelijk een remise overeen bij een stelling die sidderde van activiteit en dreigingen van beide kanten. Alom was de nieuwsgierigheid groot waar deze pot naartoe had kunnen gaan..
Ikzelf speelde op bord 2 met wit tegen reserve Luuk vd Broek een rustige Slav, maar kon na een passieve zet van Luuk het centrum open breken en met een pion meer een beslissend voordeel behalen.

5-1 als uitslag is een uitstekend resultaat en delen daarmee de koppositie in de 3F poule. Donderdag 3 november spelen we tegen Purmerend 5 en kunnen daar de krachten meten aan dezelfde tegenstander van vorig seizoen. Eens kijken of we die 4.5-1.5 overwinning kunnen evenaren...

Reacties (0)

Er zijn geen reacties.