HWP 7 rolt zijn krachten uit

Niels Bernecker | |   HWP 7 |   1 reactie

We hebben donderdag 1 december met zijn zessen gisteren in Aalsmeer onze krachten uitgerold! Als versterking namen we onze twee gouden invallers Richard Fritschy en Frits Bakkes mee.

Op bord 1 en 2 kregen Bram Schoe en Pieter Levasier het flink voor de kiezen, Pieter had op de witte lopers na alle stukken afgeruild en zowat alle pionnen stonden nog op het bord. Op het eerste gezicht dacht ik remise, helaas vond Pieters 84 jarige opponent dat niet! knap gedaan om zo'n King als Pieter te verslaan...

Op bord 1 liepen de hoofden van bram en Hugo rood aan, niet zo gek want de stelling was zeer aan elkaar gewaagd.. Bram was lekker fit en scherp en ervaren als Bram is heeft hij de stelling keurig in bedwang gehouden totdat de dame van de tegenstander op een minder goed veld kwam.. Onze flitsende bord 1 speler opende de stelling en viel binnen op de zesde rij met zijn toren! Winst voor Bram!!

Bord 3: Mijn bord maakte mijn tegenstander geen goede beurt met zijn opening. De vreselijke koningsaanval en de daaropvolgende matvoering moet een tirade voor mijn tegenstander zijn geweest;; (zie de partij van 18 zetten in de bijlage!!) Ik heb in ieder geval heel lekker geslapen.

Bord 4 : Onze team 7 Karjakin (Rens Zuiderveld) stevende af op remise wat zijn tegenstander afsloeg. Dat had hij beter kunnen accepteren, want Rens verkreeg een pionnenmeerderheid en speelde het keurig en ervaren uit!

Bord 5: Respect voor onze invaller Richard Fritschy. In de luxe maar kleine bolide van Pieter met zn vijven en Richard in de hoek op de achterbank, kreeg het al gauw veel te heet en snakte naar een sigaar. Eenmaal uitgestapt in Kudelstaart haalde Richard dankbaar adem en speelde de langste partij van de avond. Enigszins een weinig tijd op zijn klok wist Richard de complexe stelling tot in een winnende stelling te converteren. Als een raket rukte Richard met zijn pionnen op door het centrum! Met de toren op de 6e rij kon hij uiteindelijk röntgenschaak geven en de toren winnen. Door de druk van de klok, wellicht het vele publiek en deed hij een andere zet en verloor deze aanvankelijk gewonnen stelling. Richard: nog sorry dat ik je liet doorspelen na de onreglementaire zet van je tegenstander!! ik hoop dat ik het nog kan goedmaken en je dat de volgende keer weer met ons meekomt als we je vragen..

Bord 6: Invaller en Kanon Frits Bakkes (ik heb de partij helaas niet gezien) maar Frits bedankt voor jouw tomeloze inzet en super Prestatie!

De uitslag: 4 - 2! Hulde HWP7 'In positie voor het kampioenschap!

Reacties (1)


Sjoerd van Raaij
7 december 2016, 16.33

Mooi verslag en die aanval beginnende met LxH7 is echt sick. Prachtig om te zien hoe daadkrachtig het is met mat 8 zetten later. Gefeliciteerd!