log in op Mijn Witte Paard

Een halfje tekort

Door een minieme nederlaag tegen de Kennemer Combinatie zag HWP 8 het kampioenschap aan zich voorbij gaan.

Een gelijkspel tegen naaste concurrent KC-7 Jeugd zou genoeg zijn om als nummer één te eindigen. Het liep allemaal net even anders. De jeugd trok uiteindelijk aan het langste eind en mag zich sinds afgelopen vrijdagavond poulekampioen noemen. Op bord 1 en 2 moesten Jan Willem Spanjer en Lukas Mulder het opnemen tegen de gebroeders Honkoop. De jongelui toonden weinig mededogen met hun wat oudere opponenten en trokken van meet af aan furieus ten aanval, wat hen uiteindelijk twee punten opleverden. Aan bord 6 moest onze Cor Rombout het opnemen tegen Stella Honkoop, de jongste schaakloot aan deze gezinsschaakboom. Vader Honkoop schaakt ook in dit team, maar gelukkig was hij, met zijn rating van bijna 1800, op skivakantie. Cor speelde trouwens als invaller mee en maakte zijn debuut als ‘externe’ schaker. Hij wist het nog bijzonder jonge meisje, dat tijdens de partij een hele zak snoep zat weg te knabbelen, met kalme hand op remise te houden.

Jan Willem van Thiel en Hans Huson hadden een goede avond en wisten beiden hun partij zonder al teveel moeite te winnen. Het liep al tegen twaalven toen het inmiddels 2 ½ - 2 ½ stond en Huub Elzerman verwoede pogingen deed om zijn partij op remise te houden en daarmee onze eerste plaats veilig te stellen. Helaas, helaas, het mocht niet zo zijn. De toch al niet zo denderende stelling van Huub ging er met de minuut slechter uitzien en meer dan een nul zat er echt niet meer in. Huub had conclusie zelf ook al getrokken en besloot er het bijlte bij neer te gooien. Volgend seizoen gaan we het gewoon weer poberen.

1    Gilian Honkoop     1749     -     Jan Willem Spanjer     1587    1-0
2    Mark Honkoop     1408     -     Lukas Mulder     1516    1-0
3    Michiel Terwee     1439     -     Hans Huson     1517    0-1
4    Sybe Terwee     1549     -     Huub Elzerman     1516    1-0
5    Leonardo van Manen     1680     -     Jan Willem van Thiel     1530    0-1
6    Stella Honkoop     1109     -     Cor Rombout         ½-½

Reacties

Jan-Willem van Thiel (11-04-17 16:54):
Het ratinggemiddelde van KC7 zal er na dit seizoen wel anders uit zien. Ik vroeg na afloop aan teamleider Sybe Terwee of ze in deze samenstelling volgend jaar in de tweede klasse gaan spelen. Hij dacht dat Gilian Honkoop daar inmiddels misschien te sterk voor was met een rating van > 1800. Met 4,5 uit 5 resp. 5 uit 5 scoorden de broertjes Honkoop een TPR van 1900 resp. 2078. Met de vaders Honkoop en Terwee (5 resp. 4 uit 5) de gedoodverfde kampioen. We zaten een halfje van een ware stunt.
Gerko Vos (11-04-17 10:15):
Prachtig die tweede plaats, gefeliciteerd! Het is de plek waarop we op grond van het ratinggemiddelde ook zouden moeten eindigen, alleen niet na KC7 maar na Santpoort4. Jammer dat we veel invallers moesten inschakelen, ze scoorden niet slecht, 6 uit 12 terwijl de teamspelers 16 uit 24 scoorden.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.