Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

De Uil 4 troeft HWP 5 af

Jeroen Meulendijks | | HWP N5 | 1 reactie

Op verzoek van Richard Fritschy schrijf ik dit verslag van onze laatste competitiewedstrijd tegen de Uil 4. Helaas verloren met 2-4. Het begon die dag al niet goed door het afmelden van Ger Dekker (gevallen) en Jan Willem Spanjer (griep).

Gelukkig bestaat ons team uit 7 spelers, Martin  Steinhart kon daardoor inspringen en Richard Fritschy was graag bereid om in te vallen.

De wedstrijd begon niet erg goed, op bord 6 werd Martin snel verrast en verloor al vroeg in de partij zijn dame. Gelukkig kon ik zelf mijn partij winnen na schaak met mijn loper op a7 om vervolgens mat te geven met mijn paard op c7. Op bord 3 liet Klaas Been zich verrassen door een batterij-aanval op de d-lijn, verloor een stuk een gaf daarna snel op. Na analyse bleek zijn eerdere paardzet op h4 fnuikend.

Op bord 4 had Richard duidelijk positievoordeel in zijn partij, maar kon zijn stelling niet omdraaien in winst. Enigszins teleurgesteld bood Richard uiteindelijk remise aan. Willem de Ruig dacht nog even aan winst maar (vermoedelijk overweldigd door de goede resultaten van Feyenoord) gaf na een lang eindspel zijn partij op.

Op bord 1 vochten Korneel Joppe en Anton Warmerdam om de winst in een spannend eindspel. Door een pionnenmeerderheid van Korneel waren er zeker winstkansen voor hem. Na afruilen van de pionnen op de h-lijn en ongelijke lopers berustten beide spelers in remise. Een oplettende Jan Dorselaar wees Korneel in de analyse nog even fijntjes op zijn gemiste winstkansen. Door een lange route naar zijn geblokte pion op a2 (gedekt door de zwarte loper van wit) was winst wel degelijk nog mogelijk!

Helaas dus verloren, de sfeer bleef gelukkig goed!

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

 • Richard FritschyRichard Fritschy
  Richard Fritschy
  09.02.2020
  Ja, de sfeer bleef goed, maar mijn stemming niet. Wat is het toch vervelend als je voordeel hebt, maar ondanks schele hoofdpijn veroorzakend denkwerk niet verder komt.
  Maar ondanks de 2-4 nederlaag is er toch winst: ook van HWP-5 verschijnt voortaan een verslag.

  Bedankt, Jeroen!