Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP 5 redt het net niet

Hans Huson | | HWP N5 | 1 reactie

Op dinsdag 20 november leed HWP 5 een klein maar gevoelig verlies tegen De Uil uit Hillegom.

Vooraf hadden we zomaar het optimistische idee dat  er wat te halen viel bij de Hillegommers, maar dat pakte in de praktijk wat anders uit. Invaller Korneel Joppe ging vrij geruisloos kopje onder aan bord 1, terwijl bordbuurman Hans Huson het hoofd ook niet boven water kon houden. 0-2 dus.

Tot verrassing van vriend en vijand bood Rens Zuiderveld remise aan in een stelling waarin met een beetje geluk en doorzettingsvermogen een heel punt verborgen zat voor de onzen. Zijn tegenstander zag dat wellicht ook  en accepteerde het halfje.

Hans Spanjersberg, de andere invaller, en Jan Willem van Thiel waren de smaakmakers van de avond, zij wonnen beiden met onder meer een mooi eindspel hun partij.

Omdat Gerko Vos op het laatste bord duidelijk niet zijn avond had, raakte hij al op zet acht een kostbaar stuk kwijt. Hoewel hij nog behoorlijk lang stand hield, moest hij uiteindelijk zijn koning omleggen.

Kortom: 2.5 – 3.5. Meer kan ik er niet van maken, van het verslag trouwens ook niet. Bij winst beloof ik een langer verhaal.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Richard FritschyRichard Fritschy
    Richard Fritschy
    21.11.2018
    Dat Rens graag remise schuift, is iedere HWP-er welbekend. Maar dit remiseaanbod is kennelijk zonder overleg met de teamleider gedaan. Foei, maar ja, hij wilde natuurlijk weer snel naar Hoofddorp terug.