Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Makkelijke avond voor HWP 5

Hans Huson | | HWP N5 | 1 reactie

Zonder ook maar één verliespartij wint het vijfde met 5-1 van Kijk Uit. Ter relativering is het wel zo eerlijk om te vermelden dat de IJmuidenaren dit seizoen nog geen wedstrijd hebben gewonnen. Zij eindigen dan ook stijf onderaan.

Met invallers Richard Fritschy en Korneel Joppe begonnen we ontspannen en vol vertrouwen aan onze missie. Ikzelf had het genoegen om nog voor tienen het eerste punt te incasseren. Mijn tegenstander had op de zestiende zet de keuze tussen stukverlies of mat in één. Omdat hij waarschijnlijk de tweede helft van Real-Ajax wilde zien, koos hij voor het laatste.

Enkele minuten later sloeg Jan Willem van Thiel genadeloos toe. Hij had een stelling gecreëerd die zijn tegenstander geen enkele keuze liet dan met beteuterde blik te zien dat zijn koning op de achterste rij met paard en toren werd geëxecuteerd. Remisekoning Rens Zuiderveld deed zijn bijnaam eer aan en verzilverde in een inderdaad zeer remiseachtige stelling een half punt.

Richard had vervolgens de eer om met zijn punt de winst veilig te stellen. In een eindspel met allebei nog een loper op de witte velden had hij, mede door een centraal aanwezige koning, de beste papieren. Zijn tegenstander zag dat ook en gaf op.

De taaiste tegenstand was te vinden op de eerste twee borden. Met de kwaliteit en een loper voor twee pionnen had Hans Spanjersberg op bord één weliswaar de beste stelling, maar in de praktijk bleek de juiste weg naar winst nog niet zo eenvoudig te vinden. Uiteindelijk wist Hans echter met kalme en vaste hand het verzet te breken en had Kijk Uit weer een illusie minder. Korneel en zijn tegenstander waren duidelijk aan elkaar gewaagd en speelden een partij met wisselende perspectieven, waarbij beide spelers af en toe dicht langs de afgrond schaakten. Ter voorkoming van ernstig letsel besloot het duo laat in de avond  het punt te delen, waarmee de eindstand een feit was.

Op 29 maart speelt HWP-5 zijn laatste wedstrijd tegen het jeugdteam van de Kennemer Combinatie. Wat het resultaat daar ook is, wij eindigen zo goed als zeker in de middenmoot. Maar in een competitie met zeven teams, zonder linker- en rechterrijtje, ben je al gauw een middenmoter.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Gerko Vos
    Gerko Vos
    11.03.2019
    Weer helemaal nuchter lees ik nu pas het verslag: Gefeliciteerd !! Op 29 maart zal ik erbij zijn.