Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Vierde verliest ook laatste wedstrijd

Frank Beverdam | | HWP KNSB 4 | 0 reacties

De strijd om de Rode Lantaarn is door het vierde glansrijk in zijn voordeel beslecht. Door de laatste competitiewedstrijd tegen VAS-5 kansloos met 5 1/2 - 2 1/2 te verliezen wipten de Amsterdammers over ons heen op de ranglijst.

Het begon al slecht. Ondergetekende liet zich in een "niets aan de hand stelling" beetnemen door oudgediende Tejo Hagen in een vooruitgespeelde wedstrijd. Zodoende werd zaterdag begonnen met een 1-0 achterstand. Daarnaast gaf topscorer Ivar voorrang aan zijn eindexamen voorbereiding en werden Tjacko en Isaac vanwege personele problemen overgeheveld naar het tweede. Zonder succes overigens. Hun vervangers, de broertjes van de Wal, deden uitermate hun best, maar ietwat overmand door de zenuwen konden Bowe en Sipke hun debuut niet opluisteren met een resultaat. Dat was al snel 3-0 en de andere borden gaven weinig hoop op een ommekeer.
Toch kwamen er wel wat puntjes binnen. Mink komt er steeds beter in en tikte VAS-kopman Ben Duivenvoorden, toch een 1740 rating, kansloos van het bord. Tenminste zo leek het totdat Mink zijn loper wegblunderde. Gelukkig bleef hij 3 pionnen voor en toen de VASser niet nauwkeurig verdedigde was de winst alsnog een feit. 
Ook Richard de Groot pakte een vol punt. In zijn laatste wedstrijd voor HWP combineerde hij zijn tegenstander weg. Een mooi afscheid in ieder geval. Het halfje kwam op naam van Jelle. Hij probeerde lange tijd de zwarte koning te overrompelen, maar toen dat niet lukte werd het ergste gevreesd. Want toen het zware materiaal was geruild bleef Jelle zitten met een witveldige loper waar zelfs Zyiadah (voor de insiders) zich voor zou schamen (Loper op b1 met witte pionnen op c2 en c3 en zwarte op a6,b5, c4 en d5). Gelukkig hielp zijn tegenstander een handje door zijn goede loper te ruilen tegen een pion, waardoor er toch nog een vredig slot aan deze partij kwam.
De twee overige nullen vielen te noteren bij Nigel en Stef. Nigel dacht door een trucje een pion te winnen, maar overzag een gemeen tussenzetje, Dameruil, waardoor hij geen pion won, maar een stuk verloor. En uiteindelijk ook de partij. Stef speelde een wild-west partij. Alleen toen de kruitdampen waren opgetrokken moest hij concluderen dat er toch wat veel materiaal verloren was gegaan. De nul was daarna snel een feit.
Al met al een teleurstellend seizoen. Alleen Ivar, Mink, Richard en Jelle scoorden 50% of meer.. De 1/2 uit 5 van Frank, de 0 uit 4 voor Tjacko, de 0 uit 3 van Cas, maar ook de 2 uit 6 van Isaac waren onder de maat. Zij moeten en kunnen beter. Dat de invallers nauwelijks scoorden valt hun niet kwalijk te nemen. Voor hen was het het eerste jaar dat zij extern speelden.Volgend seizoen dus opnieuw zesde klasse en dan wordt het wel eens tijd voor promotie.

HWP Haarlem 4 Rating   VAS 5 Rating  
Beverdam, F. (Frank) 1730   Hagen, T.J. (Tejo) 1625 0 - 1
Muskens, M.A. (Mink) 1215   Duivenvoorden, B. (Ben) 1740 1 - 0
Groot de, R. (Richard) 1681   Goudriaan, J. (Jaap) 1637 1 - 0
Kop, J. (Jelle) 1273   Prent, T. (Tom) 1553 ½ - ½
Dam van, S.W. (Stef) 688   Hart ter, R. (Robbert) 1463 0 - 1
Boerstra, N. (Nigel) 0   Mantel, M. (Maxim) 1418 0 - 1
Wal van der, S. (Sipke) 785   Dijsselbloem, H. (Han) 1279 0 - 1
Wal van der, B. (Bowe) 852   Sluis, G.R.M. (Gerton) 1318 0 - 1
Gemiddelde Rating: 1175   Gemiddelde Rating: 1504 2½-5½

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.