KNSB-bekerteam neemt tweede horde

Paul Tuijp | |   KNSB-beker |   0 reacties

Een viertal cupfighters wint van Santpoort. Zeker niet zonder slag of stoot.

Het bekerteam wint uit bij Santpoort met 2,5 - 1,5.

We waren op papier behoorlijk op sterkte in vergelijking met de wedstrijd uit de eerste ronde tegen ENPS.
Jaap en Bart versterkten de gelederen. Aangezien Santpoort geen GM's noch de broers Haver inzette, was HWP favoriet.

Toen de teamleider even na 22.00 uur binnen kwam waaien zagen de stellingen er ook hoopvol uit. Jaap had een duidelijke plus -het lot had hem op bord 1 met de witte stukken verblijd- Bart leek een iets kleiner plusje te hebben, Max had een pion en initiatief en Collin leek een portemisestelling te moeten spelen.

Bij Jaap ging het snel goed. Tegenstander Peter de Roode stond wat gedrukt en gaf twee pionnen weg. De hoop om misschien een matnet te creëren was ijdel en Jaap won vervolgens vrij eenvoudig.
Collin kon in de slotstelling nauwelijks iets bewegen, maar zijn tegenstander kon er geen gebruik van maken. Remise was logisch.

Bij Bart waren de bordjes wel verhangen. Er was even een zetherhaling maar Martijn de Roode moest wel op winst spelen. Met een pionoffer kon hij dat ook. En onder druk van de klok raakte Bart het spoor bijster.
En met een increment van 5 seconden per zet, kun je niet de sterkste zetten meer vinden. Het ging mis en plotseling was het weer een wedstrijd.

Max moest opnieuw het team verder brengen. Hij en opponent Wim Laurens Gravemaker zaten binnen de minuut toen Max een beslissende doorbraak forceerde. Het zag er allemaal heel link uit met zijn koning die naar g5 liep, maar Max had uitstekend gezien dat er geen matgevaar dreigde.

Hij ondersteunde zijn pionnen, kon op tijd doorlopen en daarmee weer een punt bijschrijven. Koel gedaan.

Daarmee zit het KNSB-team zowaar in de derde ronde. ''We overwinteren'' werd er gegrapt. We zijn benieuwd wie we dan treffen!

Persoonlijke uitslagen:

Peter de Roode (2135) - Jaap de Jager (2406)   0 - 1
Martijn de Roode (2086) - Bart Gijswijt (2302)   1 - 0
Wim Laurens Gravemaker (2060) - Max Merbis (2165)   0 - 1
Wim Eveleens (2049) - Collin Boelhouwer (2011)   0,5 - 0,5

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.