Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Drama aan de Zijlweg

Adrie Pancras | | NHSB-beker | 5 reacties

Op de laatste dinsdag van januari 2017 om 23:30 uur voltrok zich aan Zijlweg 1 in het gebouw van Sociëteit Vereeniging een heus drama. Getuigen achteraf verklaarden de catastrofe niet hebben zien aankomen.

Bleke gezichten stonden later aan de bar. Een van de ongelukkigen stond daar met hoofd in verband na het bewust klappen van hetzelfde hoofd – de veroorzaker van de rampspoed – tegen de muur. Tot overmaat van ramp bleven de ramptoeristen uit Schagen ook nog “gezellig” nababbelen.
Het bestuur van HWP is direct in spoedberaad bijeenkomen en heeft besloten dat een speciale commissie een onderzoek zal verrichten naar het rampzalige voorval. Een reconstructie van de chronologische gebeurtenissen zal zeker deel uitmaken van het onderzoek. Om het onderzoek niet te bemoeilijken is aan de direct betrokkenen verzocht geen informatie aan derden te verstrekken. Een traumaspecialist is ingeschakeld om verder letsel te voorkomen.

Het bestuur heeft alleen enkele kille details vrijgegeven. Daar moeten de nieuwsgierigen het maar mee doen.

HWP Haarlem (1892) - Magnus (2099) ½ - 3½
René in 't Veld (2062) - Piet Peelen (2328) 0-1
Cees Visser (1945) - Enrico van Egmond (2114) ½-½
Allard Ligteringen (1866) - Wim Boom (2064) 0-1
Sjoerd van Raaij (1696) - Jan-Pjotr Komen (1892) 0-1

Plaats nieuwe reactie

Reacties (5)

 • Ger Dekker
  Ger Dekker
  02.02.2017
  Leuk is anders m.u.v de verslaggeving!!!
 • Cees Visser
  Cees Visser
  02.02.2017
  Haha!
 • Frank Homburg
  Frank Homburg
  02.02.2017
  lol !
 • Paul Tuijp
  Paul Tuijp
  02.02.2017
  Het bestuur is dan zonder mij bijeengekomen. Ik zou die commissie verbieden.

  Maar met stip in de top 10 van originele wedstrijdverslagen!
 • Evert Scholten
  Evert Scholten
  02.02.2017
  Ik schrok mezelf een hoedje toen ik dit las. Net wakker, mijn bril niet op en nog met mijn hoofd bij iets anders. Op één of andere manier registreerden mijn hersenen alleen de meest alarmerende passages: Heus drama, catastrophe niet zien aankomen bleke gezichten, hoofd in het verband, klappen op het hoofd, de veroorzaker van de rampspoed tegen de muur,,ramptoeristen uit Schagen, spoedberaad van bestuur HWP, reconstructie, onderzoek, direct betrokkenen. traumaspecialist, kille details. Pas bij het haha van Cees Visser begon het me te dagen en ben ik rustig gaan lezen. Ik dacht nog tijdens de eerste ogenblikken: ik kan ze ook nooit een weekje alleen laten! Maak je niet ongerust, ik kan het hebben Adrie! Je verslag is dolkomisch en heb een goede indruk gekregen hoe de onze bekerspelers deze uitslag hebben ervaren.