Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP naar finalerondes NHSB-beker!

Peter Beerens | | NHSB-beker | 1 reactie

Door een 1½-2½ overwinning op Santpoort is HWP door naar de finale rondes van de NHSB-beker. De halve en hele finale worden op zaterdag 28 mei (mogelijk in Haarlem) op één dag gespeeld. Reserveer vast in uw agenda!

Santpoort - HWP Haarlem 1½-2½

Omdat vrijdagen, die geen feestdag zijn, schaars zijn deze maand werd deze bekerwedstrijd op donderdag gespeeld.  KC was zo vriendelijk de speelruimte te verzorgen (dank daarvoor).

De overwinning kwam op de topborden tot stand. Harry Lips won van Jan Burggraaf, echter niet zonder slag of stoot. Harry stond al snel gewonnen, maar leek het heft uit handen te geven door zijn vrije centrumpion in te ruilen voor een schrale randpion. Uiteindelijk won Harry toch.

René kreeg in de opening een Dameoffer te verteren en moest bewijzen dat zijn dame sterker is dan toren, paard en pion. Dat was wel een kolfje naar zijn hand.

Peter prestreerde het om een stuk te verblunderen in een kansrijke stelling en deze keer mislukte de gebruikelijke Houdini act, na een torenoffer kon Zwart nog net ontsnappen aan eeuwig schaak.

Pepijn had een zware avond tegen een uitstekend spelende Nathalie vd Lende, maar twee keer tijdnood was te veel voor haar en Pepijn maakte handig remise.

Santpoort (1864) - HWP Haarlem (1985) 1½ - 2½
1. Jan-Theodoor Burggraaf (1982) - Harry Lips (2001) 0-1
2. Bas Haver (1818) - Rene in 't Veld (2060) 0-1
3. Daan Haver (1898) - Peter Beerens (1935) 1-0
4. Nathalie  van der  Lende (1760) - Pepijn Steenbergen (1945) ½-½

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Harry Lips
    Harry Lips
    23.04.2011
    Mijn overwinning was zeker niet slag of stoot, maar Peters beschrijving van de partij is niet helemaal correct. Jan had na mijn pionwinst enige duivelse dreigingen in de stelling gevlochten, die ik alleen kon pareren door mijn vrije centrumpion op te spelen. E