Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

NHSB-beker: HWP heeft het onverwacht zwaar

Adrie Pancras | | NHSB-beker | 3 reacties

Op 1 februari 2011 speelde het HWP bekerteam in de eerste ronde van de NHSB-beker. Tegenstander was De Pionier uit Abbekerk (30 kilometer voorbij Hoorn en diep in West-Friesland). Op papier leek de tegenstand mager maar in de praktijk hebben de Abbekerkers stevig van zich afgebeten. Uiteindelijk won HWP toch met 3-1. Het was een gezellige en gemoedelijke wedstrijd.

Ik wilde net aan dit verslag beginnen, toen er een mailtje binnen kwam van De Pionier. Het bleek het wedstrijdverslag te zijn dat iemand van De Pionier naar alle spelers en naar mij had gezonden. Van wie precies is niet duidelijk (mailadres van een vrouw). Wegens tijdgebrek plaats ik dit verslag maar integraal (excuses voor het gehanteerde Westfriese taalgebruik; ik heb ook geen tijd om dit aan te passen).

Dinsdag 1 febrewarie mosten we te Haarlem spelen voor de Beker. Daar angekommen konden we eerstal geen parkeerplaats vinden. Overal van die bordjes met “vignetten” tot 9 uur en zo. Kees was makkelijk: “gewoon neerzetten. Komt wel goed.” Die Witte Paarden hadden alles netjes klaarzet en Arnold en Daan vonden het skoftig mooi dat ze naast de noffelukke speelzaal konden roken. Speciaal voor ons was de voorzitter van de Witte Paarden als wedstrijdleider aansteld. Hij kwam uit Volendam en vroeg hoeveel veel verder ons Abbekerk was. Kees legde hem uit “daar waar de Opperdoezers vandaan komen”, en dan most ie het maar wete?

 

In de wedstrijd hebben onze joôs onwois goed speuld. Lukas was als eerste klaar. Verloren, nei. Gewoon gewonnen. Die Peter was louf en gaf sômaar zijn dame weg. Lukas, je benne me d’r ien. Dan Albert. Brutaal als altied, stond ie beterder. “'t gaat skoftig” zei Arnold teugen Daan onderwijl het roken. “Hilsverskrikkeluk” soit ie later. Ien foutje en het is beurd. Hij most daarna efkes beikommen met ien shaggie en ien bier.

Kees had moeten winnen, denk. Hij was beterder en het alles int snotje. Maar Kees deed nog effies gauw wat zetten en verloor toen drie pionnetjes. Noh, had je hem moeten horen later. Niets van waar denk, dat konne we zo wel zien. Daan was weer lang an’t speulen. Pittig was het en winnen kon ie niet. Te bot en evengoed moste we oôs padje maares inkorte. Enne gien bon.

Eerdags speulen we teugen Hoorn en dan mosten we maar effies winnen gaan.

Een beetje onsamenhangend verhaal, eerlijk gezegd. Hier de uitslagen zodat het wat duidelijker is. De ratings zoeken jullie zelf maar op. Partijtjes later.

Peter Beerens – Lukas Boots 0-1

Adrie Pancras – Arnold Velthuis 1-0

Harry Lips – Kees Ooms 1-0

Pepijn Steenbergen – Daan Tensen 1-0

Plaats nieuwe reactie

Reacties (3)

  • Frits Bakkes
    Frits Bakkes
    03.02.2011
    agge maar leut het.
  • Harry Lips
    Harry Lips
    03.02.2011
    "Kees was beterder". Beterder dan wie? Niet dan mij. Ik had alles int snotje en stond ook na ....Kf7 goed. (jawel, Pepijn!) Wit had gewoon niet genoeg stukken bij de hand en wordt altijd teruggeslagen, waarna zwart met zijn loperpaar en de gaten op de witte koningsvleugel beter staat.
    Ook Peter stond beterder toen ie z'n dame weggaf. En Adrie en Pepijn stonden niet slechterder, maar hadden onduidelijke vechtstellingen, die ze allebei overtuigend wonnen. Een beetje spannend was het wel, maar vooral skoftig leuk.
  • Pepijn Steenbergen
    Pepijn Steenbergen
    06.02.2011
    Nu hoeft het natuurlijk niet allemaal waar te zijn wat er wordt gezegd, en dat ze in Abbekerk (?!) aardappels als topografische maateenheid nemen is ook nog tot daar en toe, maar er zijn grenzen!

    Ik had helemaal geen onduidelijke vechtstelling: het was niet onduidelijk en er werd niet gevochten. Het feit dat het einde lang op zich heeft laten wachten, mag mij wel worden aangerekend. Zelden heb ik in