Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

NHSB Bekerschaak: alles is mogelijk

Paul Tuijp | | NHSB-beker | 1 reactie

Het HWP team heeft op dinsdagavond 15 januari 2013 thuis met 2½ - 1½ verloren van Excelsior dat oud-HWP-er Paul Lieverst op bord 1 kon inbrengen. Het nieuwe speeltempo van 100 minuten plus 10 seconden per zet, zorgde ervoor dat alle partijen vrijwel tegelijk rond half twaalf eindigden. Het Fischertempo maakt het voor de toeschouwers zo wel heel erg spannend.

Op bord 1 wist René in ’t Veld genoemde Paul Lieverst fraai in de luren te leggen. Vanaf het begin streed Indra Polak met een kwaliteit meer, helaas waren zijn ambitieuze zetten en plannen niet genoeg voor de winst. Na een hele spannende partij werd het remise. Een halfje op bord 3 en 4 moest genoeg zijn voor doorgaan naar de 2e ronde.

Pepijn streed uiteindelijk voor een verloren zaak en Jan wist een gewonnen positie jammerlijk toch nog om te bouwen in een verloren positie. We zijn weer uitgebekerd.

Uitslagen:
René in ’t Veld – Paul Lieverst 1-0
Indra Polak – Marcel Duin ½ - ½ 
Jan Seeleman – Ruud Eisenberger 0-1
Pepijn Steenbergen – Evert Schmit 0-1

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Adrie Pancras
    Adrie Pancras
    17.01.2013
    Ons verslag is wat kort maar de gasten pakten vol uit: http://www.hsvexcelsior.nl/ Hier verschenen maar liefst vier verslagjes (waaronder 2 partijverslagen).