Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Alle kampioenen bekend

Peter Beerens | | Intern | 0 reacties

Het seizoen zit erop. Rest nog het zomerschaak. Tijd voor een terugblik. De kampioenen zijn bekend. Zoals eerder vermeld, maar dat kan eigenlijk niet vaak genoeg, Tim Mazajchik is de nieuwe clubkampioen. De Keizercompetitie ging naar oud-kampioen Jan Boekelman. Recentelijk zijn ook de andere kampioenen bekend geworden.

Max Merbis won de HWP beker. In een spannende finale versloeg hij Hubrecht van den Brekel. Max met zwart had goede compensatie voor een geofferde pion, maar toen hij zijn toren midden op het bord liet vangen, moest hij de zwakke witte loper ruilen voor een prachtig paard en was er geen sprake meer van compensatie. Hubrecht zette een verwoestende aanval in, miste een paar keer de winst, maar verloor uiteindelijk onder druk van de klok. Er komt vast een mooie (en veel betere) analyse in het jaarverslag.

De HWP rapidkampioen is Tim Mazajchik, die daarmee zijn tweede titel van dit seizoen pakte. Op vier zomeravonden werden 12 ronden gespeeld.  Altijd erg gezellig omdat je ook eens tegen spelers speelt, die je niet vaak tegenkomt. En natuurlijk omdat rapidschaak vaak tot hilarische tafrelen leidt. Alleen Jeroen Schoonackers kon Tims score enigszins bijbenen. Helaas was Jeroen de laatste avond afwezig en moest hij berusten in de tweede plaats. De zwaarbevochten derde plaats was voor Herwig Devolder.

De nieuwe snelschaakkampioen is niet nieuw, want Sjoerd van Raaij prolongeerde zijn titel. Vorig jaar was Sjoerd nog een verrassende kampioen, maar nu was iedereen toch gewaarschuwd. Twee spelers uit het eerste (Tim (2) en Rob (3)) konden hem niet stoppen, want Sjoerd won al zijn andere partijen en eindigde met 9 uit 11.

Bekijk de eindstanden:
Interne competitie
Keizercompetitie
Bekercompetitie
Rapidcompetitie

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.