Enno Noordhoff rapidkampioen 2021

Peter Beerens | |   Intern |   6 reacties

De eeuwige tweede (net als Raymond Poulidor) zou hij zijn, althans dat zegt Enno Noordhoff zelf in het jaarverslag 2021. Dat lot leek hem in het rapidkampioenschap 2021 weer beschoren, tot de laatste avond. Enno stond een half punt achter Hubrecht en gelijk met Peter, die op papier het eenvoudigste programma had.

Echter Peter en Hubrecht morsten punten, terwijl Enno een perfecte serie neerzette met onder andere overwinningen op Harry (die nog titelkansen had) en Niels (over wie we later nog horen).

De winstpartij tegen Harry kunt u naspelen. Dat was een aardig matje en voor Enno een belangrijk punt.

Enno scoorde sowieso een knappe eindreeks (8.5 uit 9) en eindigde na een matige start met 11.5 uit 15. Dat een punt voor Hubrecht die een goed toernooi speelde en 1.5 punt voor Peter, die wat wisselvallig was dit jaar en nog werd bijgehaald door Ben, die een goede eindsprint had. Kennelijk waren er flink wat spelers die weer moesten wennen aan het spelen met bord en stukken, want ook Harry toonde een goede, bijna winnende, eindsprint en completeerde de top 5.

Enno mocht dus als eerste naar de prijzentafel en koos daar voor een heerlijke fles beschikbaar gesteld door de sponsor.

In de tweede groep leek het te gaan tussen de studenten Jurriaan (die elk jaar sterker wordt en ook dit Coronajaar goede progressie laat zien) en Sjoerd (al jaren levensgevaarlijk in de snellere speelvormen). Toch wonnen zij niet, maar wel Niels Bernecker. Niels, niet jong maar wel jeugdig, die vaak Bosboom-achtige zetten doet (snel oprukken met g en h pionnen), om zo tegenstanders onder druk te zetten. En met succes, 9 uit 15 is knap in dit deelnemersveld.

In derde groep streden de nieuwe leden om het been, maar ging oudgediende Rens Zuiderveld ermee heen. Rens onze voormalige remise-koning blijkt toch ook wel eens een potje te kunnen winnen en scoorde 8 uit 15 en dat is bijna 80 punten boven rating.

Wel heel fijn dat in het Coronajaar zoveel nieuwe /aspirant leden de weg naar de Soos hebben weten te vinden. The Queen’s Gambit en het internetschaak hebben het schaken een impuls gegeven en zorgen voor verjonging. Een wedstrijdvorm als rapidschaak sluit daarbij aan. Het Bestuur wil volgend seizoen meer rapidavonden gaan spelen en niet meer alleen in de zomer. De Ledenvergadering moet daarover beslissen.

Klik hier voor alle uitslagen en standen en klik op team ranglijsten voor de groepstanden

Plaats nieuwe reactie

Reacties (6)

 • Koos Stolk
  Koos Stolk
  16.07.2021
  Leuk verslag Peter!
 • Paul Tuijp
  Paul Tuijp
  16.07.2021
  Leuk verslag idd en als fotograaf doe je het ook verdienstelijk!
  Felicitaties aan Enno. Niet kapot te krijgen deze oude strijder.
 • Enno Noordhoff
  Enno Noordhoff
  16.07.2021
  Jammer dar mijn corona-De Jonge-schoenen niet te zien zijn.
 • Niels
  Niels
  17.07.2021
  Harstikke leuk! Peter top gedaan wauw
 • rené
  rené
  17.07.2021
  felicitaties aan Enno! en ook aan de grote leider Peter: goed georganiseerd!
 • Welling Frits
  Welling Frits
  24.08.2021
  Leuk verslag Peter en krijg er weer zin in.
  Kampioenen gefeliciteerd!