Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

HWP-rapidkampioenschap verovert aller harten

Enno Noordhoff | | Intern | 1 reactie

Niet alleen Niels is idolaat van het rapidkampioenschap. Terwijl omstreeks deze tijd de gezapigheid bezit neemt van de Sociëteit en voor een groot deel de oudjes nog wat vluggeren, is het nu een drukte van jewelste.

We hebben drie avonden en negen ronden achter de rug en de hoofdvraag is: hoe hebben we al die jaren kunnen leven zonder rapidkampioenschap?

Dit gaat heel groot worden en na negen ronden ook nog erg spannend. Na zes ronden en evenveel overwinningen voor Indra, was er enige vrees dat de spanning omtrent wie winnaar zou worden, snel zou verdwijnen. Nog drie overwinningen en er zou een enorm gat ontstaan. Daarom sprak ik Indra voor het begin van de afgelopen dinsdagavond streng toe: je zorgt wel dat je vanavond enkele partijen verliest, want anders is de lol er snel af. Dat Indra vervolgens verloor van Pieter en Hubrecht vond ik dan ook erg sympathiek.

De hele top schoof in elkaar en er zijn nog meer dan zo'n tien kanshebbers voor de titel. Al blijft Indra voorlopig nog wel koploper. Collin had in ronde negen gelijk kunnen komen met Indra, maar de duivelse Hubrecht hield hem op remise. Pieter de Jager miste de koppositie omdat hij in ronde 8 verloor van Collin. Opmerkelijk in groep 1 is nog dat onze huidige clubkampioen Max het lelijk laat afweten, maar als hij alles wint is er nog kans op het rapidkampioenschap.

In ratinggroep 2 is superspannend met een opmerkelijke rol van Jan van Dorsselaer mee aan de kop. In groep 3 gooien Jeroen Meulendijks en Ruben Acohen hoge ogen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Theo Elstgeest
    Theo Elstgeest
    17.06.2018
    helemaal eens; erg leuk toernooi.