HWP zoomt met Microsoft Teams

Rob Mulder | |   Intern |   4 reacties

We weten allemaal dat je bij het schaken niet moet praten. Er is een tijd om te schaken en een tijd om te praten, liefst na afloop van de partij met een drankje bij de bar. Maar in deze tijd wordt alles anders. Het nieuwe normaal betekent afstand houden, thuisblijven, schaken en praten tegelijk.

We schaken al enige tijd online en dat gaat behoorlijk goed. Gisteren waren er twintig spelers online om mee te doen met het zevenrondig snelschaaktoernooi, gewonnen door Max. Daarna gingen we nog met een klein groepje verder voor een half uurtje bullet, gewonnen door Chengwu (opnieuw, wie houdt hem tegen?).

We schaken al enkele weken online. Maar omdat het allemaal toch wat afstandelijk was hebben we sinds gisteren ook een videovergadering, zodat we elkaar kunnen zien en kunnen praten.

Niet alle spelers kozen ervoor om in te bellen met een camera, en het was soms best lastig om te schaken en te praten tegelijk, maar het was best leuk. De videoverbinding was beschikbaar vanaf 8 uur en bleef open tot de laatste partij gespeeld werd.

Volgende week doen we het weer. De video begint om acht uur en het schaken om kwart over acht. Zoals gebruikelijk plaats ik alle links op https://www.chess.com/club/hwponline, onder notities of nieuws. Iedereen mag meedoen, iedereen mag komen, ook als je alleen maar wilt schaken of alleen maar praten.

Heb je tips? Plaats die dan in het forum: https://www.chess.com/clubs/forum/hwponline.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (4)

 • Harry Lips
  Harry Lips
  29.04.2020
  Het was goed om een aantal clubleden weer te spreken en samen/apart te praten, te lachen en te drinken. Ik ben er volgende week weer bij!
 • Harry Lips
  Harry Lips
  29.04.2020
  En onder het spelen kan het geluid en de camera uit!
 • Rob Mulder
  Rob Mulder
  29.04.2020
  Volgende week is het 5 mei, Bevrijdingsdag maar hwponline gaat gewoon door voor wie wil schaken.
 • Rob Mulder
  Rob Mulder
  04.06.2020
  In Vijfhuizen beginnen we weer met een echt schaakbord, uiteraard houden we ons aan de maatregelen: https://www.hcnieuws.nl/reader/59766#p=25