Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Jan Boekelman kampioen HWP

Peter Beerens | | Intern | 0 reacties

Jan Boekelman is na een spannende strijd kampioen van HWP geworden in 2022. Het was een roerig seizoen. Het begon allemaal voorspoedig, de pandemie leek getemd en we mochten weer schaken. De hoop was een compleet seizoen te kunnen draaien om eindelijk na twee jaar weer eens een kampioen aan te wijzen. Maar dat was tegen beter weten in. In de winter kwam de pandemie met een wel haast onvermijdelijke comeback en mochten de schaakstukken weer tijdelijk in de doos. Opnieuw een gebroken seizoen.

De schade viel uiteindelijk wel mee, want in het vroege voorjaar mochten we weer spelen. Uiteindelijk speelden we 22 van de geplande 30 rondes. Dit geeft natuurlijk een licht vertekend beeld, al staan er toch gewoon weer de bekende namen in de top tien. Bijkomend probleem was dat nevenactiviteiten als de HWP-beker en NHSB-competitie wel een compleet seizoen draaiden (wel met enige moeite) en daardoor vielen er voor de kampioenskandidaten nog wat extra rondes uit. Toch is er een boeiende competitie gespeeld waarin het tot de laatste ronde spannend was.

Jan Boekelman is dus de nieuwe kampioen. Hij scoorde 9.5 uit 13, waarbij hij slechts één keer verloor ondanks een relatief zwaar programma, en een aantal knappe overwinningen boekte tegen concurrenten. Jan bleef Peter Beerens en Jeroen Schoonackers nipt voor. Peter was weggezakt na een wat ongelukkige start, maar scoorde daarna tegen weliswaar iets zwakkere tegenstand een mooie reeks die hem tijdelijk tot de 1ste plaats reikte. Daarna moest hij op dienstreis en kon alleen maar lijdzaam toezien hoe de concurrentie hem weer achterhaalde.

Jeroen speelde een heel constant seizoen en ook hij verloor maar één keer, pas in de voorlaatste ronde, net toen het heel spannend was. Bekerwinnaar Joris Leertouwer en oud-kampioen Max Merbis complementeerde de top vijf gevolgd door Enno Noordhoff, Hubrecht van den Brekel, nieuwkomer en rapidkampioen Tim Mazajchik, Rob Mulder en Harry Lips. Een prachtige top tien.

Naast de strijd voor de toptien-plaatsen hebben we de strijd in de ratinggroepen. Bart de Valk (12) won RG6 voor Harrie van de Peet (14) en Jan Seeleman (15). Kir Teo (11) die een meer dan uitstekend seizoen draaide heeft RG5 gewonnen. Hij eindigde zelfs voor alle spelers uit RG6! en ruim voor concurrenten Frank Beverdam (19) en Richard Breurkens (27). Jeugdtalent Isaac Visser (17) won RG4 voor Stephan Blaas (20) en Marco Boekhout (21). Good-old Rens Zuiderveld (18), die elk jaar beter gaat spelen won RG3 ruim voor Harm Jonker (25) en Richard Fritschy (26). In RG2 won Victor van Piggelen (23) nipt voor Mink Muskens (24) op enige afstand gevolgd door Rob Westerik (32). Daarbij deden zij het allebei beter dan de meeste spelers uit RG3. Willem de Ruig (44) draaide een goed seizoen en won RG1 voor Jurriaan Toning (47) en Roeland Muskens (49).

Bekijk de eindstand

Plaats nieuwe reactie

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.