Joris Leertouwer wint HWP-beker

Peter Beerens | |   Intern |   1 reactie

Joris Leertouwer heeft het bekertoernooi gewonnen door in de finale Peter Beerens te verslaan. In eerdere rondes rekende hij al af met: Ivar Mekel, Max Merbis, Allard Ligteringen, Harrie van der Peet en Thijs Michielsen.

De beker is de kortste weg naar succes, zeggen mensen wel; je hoeft ten slotte maar 6 keer te winnen. Maar wel 6 keer op rij. Joris deed dat met veel overtuiging; hij had ondanks zijn relatief zware loting geen enkele barrage nodig. Alleen tegen Allard is hij even in gevaar geweest, maar in de op papier lastige kwartfinale en finale speelde hij goede partijen en won door tactisch vernuft.

Het rapidtoernooi nadert ook zijn einde. Er is nog 1 ronde te gaan op 28 juni. Ondanks de pandemie is er een compleet seizoen gedraaid, mede door COVID-19 maatregelen (vroege horeca sluitingstijden in februari, waardoor er extra rapidavonden waren). Nieuw lid Tim Mazajchik heeft de beste kansen het toernooi te winnen, maar Enno Noordhof, de rapidkampioen van vorig jaar, kan hem nog achterhalen. In groep 2 gaat het tussen Niels Bernecker en Mink Muskens, zij staan gelijk. In groep 3 leidt Isaac Visser voor Rob Westerik.

Voor de interne staan nog 3 rondes gepland. Daarmee komen we op 22 van de geplande 30 rondes. Dat geeft natuurlijk een licht vertekend beeld, al staan er toch gewoon weer de bekende namen in de top tien. Peter Beerens staat nipt voor op Jeroen Schoonackers en Jan Boekelman. Het blijft spannend bovenin. Bart de Valk en Jan Seeleman strijden voor de titel in RG6, maar zij staan nog achter Kir Teo die een uitstekend seizoen draait en RG5 gaat winnen. RG4 gaat tussen Stephan en Isaac Visser.  RG3 is een strijd tussen Harm Jonker en Rens Zuiderveld, die elk jaar beter gaat spelen. In RG2 gaan Victor van Piggelen en Mink Muskens nek aan nek. Daarbij doen zij het allebei beter dan alle spelers uit RG3. Willem de Ruig draait een goed seizoen en gaat RG1 winnen.

Plaats nieuwe reactie

Reacties (1)

  • Niels Bernecker
    Niels Bernecker
    07.06.2022
    Hi Peter! Wat een leuk artikel heb je gemaakt. Joris knap gedaan wauw! Ik ben er de 28e niet bij vakantie jammer zeg had graag komen spelen..